Drick hemma!

Redaktion 12:20 25 Oct 2021

Vi ger er några av de roligaste flytande nyheterna just nu. 

DOM PÉRIGNON x LADY GAGA LIMITED EDITION VINTAGE 2010
Champagne, 1 779 kr
Tidigare i år inledde Lady Gaga och Dom Pérignon ett samarbete, och nu är det dags att skörda frukterna av detsamma. Eller bokstavligt talat är frukterna faktiskt skördade för längesedan, då de två bubbel som släpps nu är av årgång 2010 respektive 2006. Först ut är en klassisk blanc de blancs, och popstjärnan har även signerat ett begränsat antal flaskor.

GROLLEAU 2020
Rött vin, 189 kr
Bärig och mångfasetterat rödtjut med smak av vilda bär. Producenterna Catherine och Pierre Breton har producerat vin från sin egen gård sedan 1985 och utgör även en del av kärnan till det som har kommit att kallas för den första naturvinsvågen.

BOLLA LE POIANE
Rött vin, 269 kr

Amarone är generellt en vattendelare mellan vanliga konsumenter och sommelierer, och kanske just därför är det lite extra kul att denna flaska kammade hem ett guld i prestigefulla Vinordic Wine Challenges blindtest. Högoktanigt köttvin med toner av körsbär, kanel och kakao.

CASA E DI MIRAFIORE BAROLO LAZZARITO 2016
Rött vin, 869 kr
Ett sällsynt dekadent rödpang från den omtalade årgången 2016. Släpps bara i webblanseringen men om du missar att haffa någon, alternativt blir avskräckt av prislappen, kan du vara lugn. Det finns mer sansade nebbiolos från samma producent i beställningssortimentet.

CRUSE MONKEY JACKET
Rött vin, 249 kr
En salig blandning av ett tiotal druvor har gett ett måhända nyanserat men samtidigt förvånansvärt balanserat resultat. Gott till det mesta i köttväg. 

SIGTUNA WINTER N.A.P.A
Öl, 16:90 kr
En väldigt fyllig öl, inte minst för att vara alkoholfri. Passar utmärkt till det kommande julbordet, men absolut också på egen hand eller varför inte till en klassisk hamburgare? 

NORTH BREWING NEW ATLANTIS
Öl, 36:90 kr
Men hallå där lilla tropiska fruktbomb med trevliga humletoner. Lättdrucken så det förslår till en väldigt trevlig prislapp. Köp två! 

MISSA INTE: Sverige största helsvenska ölfestival Great Swedish Beer Festival går av stapeln på Slagthuset i Malmö mellan den 29-30 oktober. Vi ses väl där? Men om du av någon anledning inte kan åka kan du trösta dig med att den officiella festivalölen finns på Systembolaget också. Artikelnummer 10899 eller sök bara på Great Swedish. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Borasco

Det är inget dåligt samlat cv som ligger till grund för Tjärhovsplans nya restaurang och bodega.

Spice Room

På restaurangtäta Magasinsgatan har gänget bakom den lilla kedjan Masala Kitchen öppnat nytt.

Krogrecension: Mygel

Ett gammalt lokstall i ett slitet och blåsigt hamnområde är kanske inte den mest konventionella platsen att öppna en restaurang i.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!