Drick hemma!

11:44 4 Jun 2020

Vi fortsätter till stor del att dricka hemma ett tag framöver. Här är några av de drycker du kan passa på att njuta av kommande månad.

LA BRUJA DE ROJAS
Rött vin, 199 kr
Comando G startades 2008 av vingårdsarbetarna Daniel Landi och Fernando Garcia. De hade hört rykten om små, otillgängliga vingårdar högt uppe i bergen och köpte successivt upp de bästa de kunde hitta. Resultatet blev projektet Comando G. La Bruja de Rojas finns i Systembolagets tillfälliga sortiment i utvalda butiker. Druvorna är av typen Grenache, odlade cirka 850 meter över havet, och vinet passar till grillade rätter av lamm eller nöt.

KERSBAUM BLAUFRÄNKISCH
Rött vin, 133 kr

Druvan Blaufränkisch har fått en listning i det ordinarie sortimentet. Från och med den 1 juni finns det österrikiska vinet som har lagrats 14 månader på ekfat på hyllorna. Regionen är Burgenland som ligger i landets östra del, på gränsen till Ungern.  

GT-SNAPS
Sprit, 299 kr

Efter succélanseringar i form av GT-semla och GT-glögg släpper nu Swedish Tonic en annan klassiker i ny tappning. GT-snapsen kommer såväl med som utan alkohol, och finns i Systembolagets beställningssortiment respektive på Designtorget och Cervera.

STOCKHOLMS BRÄNNERIS APERITIF
Sprit, 192 kr
Stockholms Bränneri, mest känd för sin gin, har släppt sin första aperitif. Stockholms Aperitif - Röd är inspirerad av den svenska skogen och bär smaker av bland annat rönnbär och lingon. Aperitifen finns i Systembolagets beställningssortiment. 

SCAENSEI
Iste, 39 kr

Japanskt matcha kallbryggt i Sverige. Inget socker eller andra tillsatser. Behöver inte vara svårare än så. 

ALEXANDRE BONNET 
Champagne, 300 kr
För sjunde året i rad gör Alexandre Bonnet Champagne ett designsamarbete kring sina limiterade presentförpackningar. Årets designer är Miss Li som därmed blir den första artisten att designa för Grande Réserve Brut och Perle Rosé Brut. Sen är innehållet inte så dumt heller.

RSCUED ÄPPLE OCH INGEFÄRA
Must, 26 kronor
Gjord på räddad frukt, helt utan tillsatser och förpackad i en tjusig flaska är detta en given ingrediens till såväl frukostbordet som alkoholfritt alternativ till midsommarlunchen. För den våghalsige finns den dessutom som del ett cocktailkit.

Omnipollo Bianca Blueberry Maple Chocolate Peanut Butter Pancake Lassi Gose
Öl, 111 kr
Är du på jakt efter en öl med ett riktigt långt namn som kostar i paritet med en flaska vin? Så länge du är ok med att den är något trögflytande och kanske inte smakar direkt som man kanske förväntar sig att en öl brukar smaka, så har du kommit rätt. Finns i det tillfälliga sortimentet från och med den 2 juni.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 05, 2020.

0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!