Döskalle & Mästerligt möter Julia Franzén

Redaktion 10:10 30 Nov 2021

Vår svenska Bachelorette går på en dubbeldate hon sent ska glömma.

betyg: 1 Vad faller du mest för: snälla killar eller dumma killar? (Frågar inte åt en kompis.)
— Snälla killar. Det tror jag att folk redan sett lite grann om de kollat på Bachelorette

betyg: 1 Är du trött på att dejta nu? 
— Det är jag faktiskt. Nu hoppas vi att jag inte behöver dejta mer i mitt liv. 

 

"Jag vill aldrig mer behöva dumpa någon face to face."

 

betyg: 6 Det måste vara väldigt påfrestande.
— Ja, speciellt att behöva dumpa folk. Lära känna folk tycker jag är kul, men sedan brukar jag alltid ghosta och försvinna upp i rök. Det kunde jag inte göra i Bachelorette, och det var hemskt. Jag vill aldrig mer behöva dumpa någon face to face.

betyg: 1 Känns det inte oroväckande att så många osköna killar dras till dig? 
— Nej, jag tänker att det är en produktion och ska bli ett spännande tv-program. Det kräver lite drama. Jag tänker att de kanske valde vissa killar för att det skulle bli bra tv och det hade jag räknat med. Jag hade räknat med 50 procent tv-killar och 50 procent Julia-killar, men det blev faktiskt färre tv-killar än jag tänkt. 

betyg: 6 Hur känns det att vara Lerums kändaste person genom tiderna? 
— Är jag det nu? Har ni kollat upp det ordentligt?

betyg: 6 Ja. 
— Det finns några som säger att Casper Janebrink är från Floda men det är han faktiskt inte. Jag träffade honom när vi skulle göra Hellenius Hörna och då sa jag: “Vi är ju från Lerum båda två” och han sa att: “Nej jag är inte från Lerum och jag har inget med det att göra”. Men isåfall känns det kul! 

betyg: 6 Det är inte ett så dumt legacy.
— Jag är ju verkligen Lerum. Jag har gått i skola där, haft alla mina jobb där och känner alla där. Jag kanske hade varit Lerums kändaste person där redan innan jag blev känd på riktigt. Jag har haft allas barn i förskolan, jag har masserat alla när jag var massös och tränat folk när jag var PT. Jag kände liksom alla redan. 

betyg: 6 Hur hanterar du kändisskapet? 
—Det märks inte av så mycket. I det här landet är man inte Justin Bieber och måste gömma sig direkt. 

betyg: 6 Vad var mest fysiskt krävande av Robinson och Bachelorette
— Du, det är faktiskt en bra fråga. Jag hade inte ont av svälten på det sättet utan jag hanterade nog hungersnöden bäst av alla på Robinson. Där fick jag även sova och det var väldigt bra. Jag sov säkert tolv timmar per natt i Robinson. Under Bachelorette var det tidig morgon till sen natt varje dag i sex veckor så jag var helt slut i min kropp och mådde typ sämre både psykiskt och fysiskt. I Robinson kunde jag skylla på en hel pakt när jag röstade ut folk, i Bachelorette var det bara mina val. Det var väldigt psykiskt påfrestande faktiskt. Jag var så ledsen hela tiden. Att gå runt och vara ledsen och gråta varje dag i sex veckor, det är hemskt. 

betyg: 1 Hade du erfarenhet av hungersnöd sedan tidigare när du var med i Robinson?
— Ja, jag har gått på massa dieter. Jag har tävlat i bikini fitness. Jag har aldrig varit någon som måste äta var tredje timme. 

betyg: 1 Vad stod på kravlistan du gav till Bachelorette-produktionen?
— Jag hade många möten med produktionen för att de verkligen skulle lära känna mig, så det var inte riktigt bara att jag satt och sa: “Det här och det här vill jag ha”. De fick välja killar som de trodde skulle passa mig. Sedan hade jag önskemål också, det första var att han skulle ha sitt shit together. Jag vill inte behöva livscoacha honom eller ta mig an ett fall. Och att han gärna ska vara passionerad över det han gör varje dag och brinna för sitt yrke. Det tycker jag är väldigt attraktivt.

betyg: 1 Inte någon som säger upp sig för att åka till Rhodos och vara med i Bachelorette?
— Hahaha, nej men det var faktiskt inte helt sant. Han (deltagaren Pontus Bäckman red.anm) var PT och ville starta något eget så han såg det som en chans att göra det. Jag vill att min framtida man ska få mig att skratta, ha kul liksom. Och att han ska vara på samma plats i livet som mig och vilja samma saker. 

 

"Om jag hade varit en manlig VD tror jag inte att någon hade tänkt på det"

 

betyg: 1 På tal om kravlista. Fick du tag på någon husa? 
— Ja, jag har en jättebra assistent. Eller koordinator som det heter. Och hon gör inte sakerna på listan. Det där är en hemsk lista som inte alls gäller. Det var jättefel att den kom ut. Så länge hon och jag och mina närmsta vet att den där inte stämmer så känner jag att jag inte ens orkar försöka försvara mig. Men jag kan säga att hon fyller inte min vattenflaska eller kommer in och väcker mig på morgonen. 

betyg: 6 Men du har skrivit listan?
 Ja, jag har skrivit den! Jag tänkte såhär att jag skriver ner allt som jag behöver göra på en dag, liksom min rutinlista och så kände jag att: “Ja, det kan jag ju behöva hjälp med.” I praktiken när jag får hjälp med allt annat så behöver jag ju inte hjälp med de sakerna. Men det är väldigt svenskt att reagera på den, tycker jag. Om jag hade varit en manlig VD på ett företag tror jag inte att någon hade tänkt på det. 

betyg: 1 Fast vissa punkter var ganska grova. Fylla på vattenflaska, sätta på musik. Om du inte har klarat det själv hittills så blir man ju orolig.
— Ja, kanske det. Men jag tänker såhär att jag är livscoach och jag har världens sämsta disciplin. Det har jag verkligen. Och det kan inte jag som livscoach fixa åt mig själv, så då tänkte jag: “Hur ska jag göra för att sluta snooza och verkligen komma upp på morgonen?” Det är att hon får börja när jag ska gå upp. Annars kommer jag ringa henne klockan 11 för att köra igång. Det är skönt att hon börjar när jag ska upp helt enkelt. Det är inte så att hon klappar mig på kinden och säger “Julia, är du vaken?”. Jag är redan vaken då för att jag vet att hon ska komma. Det är ett fantastiskt sätt att få disciplin.

 

"Jag var verkligen kär i flera"

 

betyg: 6 I Bachelorette-trailern får man se att du är kär i två personer inför sista rosen. Var du det? 
— Ja, jag var faktiskt kär i flera. Innan Bachelorette började bodde jag i samma hotellområde som Bachelor-killarna Simon och Sebastian. Jag stötte ihop med dem när de skulle gå på sina sista dejter och då sa de: “Det är så svårt, vi är verkligen kära i båda”. Jag sa: “Det kan man ju inte vara” men det fick jag äta upp. Jag var verkligen kär i flera. 

betyg: 6 Hur många?
— Det kan jag nog inte riktigt säga. Men det var fler än två. Jag fick mest gå på vem som passar mig bäst praktiskt, i mitt liv och så. Jag var kär i flera och det gjorde allting otroligt jobbigt.  

betyg: 6 Gjorde du rätt val? 
— Det får ni se. 

betyg: 1 Alfa eller Beta?
— Beta hundra procent.

betyg: 6 Vem är den trevligaste kändisen du hängt med?
— Det finns jättemånga trevliga. Det måste typ vara Daniel Paris.

betyg: 1 Kändis sa vi. 
— Ja men kanske Sucre i Prison Break, Amaury Nolasco. Han är väldigt väldigt trevlig. 

betyg: 6 Finns det någon kändis som du skulle bli starstruck av att träffa? 
— Jag har bott mycket i LA och träffat ganska många världsstjärnor men aldrig blivit starstruck. När jag träffade Justin Bieber brydde jag mig inte, samma med Zac Efron och Paris Hilton. Men så var jag i Karibien på St Barth och då träffade jag och min kusin Victoria Silvstedt. Vi bara: “Gud det är hon, det är Victoria Silvstedt!” 

betyg: 6 Hahaha! Vad fint.
— Det här var ju några år sedan. Då hade vi en annan stil och vi älskade hennes klänningar och tyckte att hon var så snygg. Vi bara: “Hej! Vi älskar dina klänningar” och tappade typ talförmågan. Nuförtiden vet jag inte om jag skulle bli starstruck av att träffa någon. Kanske någon som man kollar på mycket, typ Therese Lindgren. 

betyg: 1 På din hemsida summerar du drömmar du haft och förverkligat genom åren. Det är Robinson, bikini fitness, Miss Universum. Du får det att låta så enkelt. Finns det någon dröm du misslyckats med? 
— Inte misslyckats med, men som jag inte tagit tag i. Jag och min kusin har rest runt i världen och bott på alla platser vi vill bo på, men så kom vi på lite för sent att vi borde varit en dj-duo. Det är för sent nu att börja turnera. Jag är klar med den livsstilen, men vi hade ju blivit världens bästa dj-duo. Vi vet vad som är ett bra drop. 

betyg: 6 Var det kanske därför du blev lite extra förtjust i DJ Filiph i Bachelorette?
— Det kanske är det! Jag älskar dj:s och ett bra drop. 

betyg: 6 Vad har du för drömmar kvar?
— Nu är det väldigt mycket som kretsar kring att stadga mig. När jag blir mamma kommer jag nog ha väldigt mycket fokus på det. Rent karriärmässigt håller jag på att starta upp ett hälsocenter inom psykisk och fysisk hälsa. Det är verkligen min passion. Man kommer dit som ett vrak och ut som en ny människa både psykiskt och fysiskt. Man pratar väldigt mycket om psykisk ohälsa nuförtiden men det är fortfarande svårt vad man ska göra åt det. Det är så långa köer. Jag tror att jag har ett botemedel på det där. Jag har haft mycket psykisk ohälsa i min närhet och jag vet att om man kommer till en plats där man kan fokusera på sig själv så kan det rädda många liv. 

betyg: 1 Ett botemedel på psykisk ohälsa? Det är stora ord. 
— Inte all psykisk ohälsa, men mycket. Som livscoach har jag hjälpt många och jag har känt att jag bara skulle vilja sätta vissa på ett ställe där de får allt i ett. 

Bachelorette visas på TV4 Play och Sjuan.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 12, 2021.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!