Foto: Martin Henningsson.

Döskalle & Mästerligt möter Dag Tolstoy

Redaktion 10:05 2 Jun 2021

Varför är yogainstruktörer kåtare än genomsnittsbefolkningen? Och när blir Dag Tolstoy cancelled? Döskalle & Mästerligt har korsförhört den populäre komikern, som kom ridande till intervjun på sin järnhäst iförd Hövding och cowboyhatt.

betyg: 1 Vi gjorde en artikel om dig med rubriken Allt du behöver veta om Dag Tolstoy. Och så var artikeln tom. Vad tyckte du om det?

– Det var lite kul.

betyg: 6 Du har självdistans?

– Ja, i början satt jag och refreshade. Sedan fattade jag.

betyg: 6 Du är komiker, yoga-instruktör och pianolärare. Hur ser en vanlig dag i ditt liv ut?

– Nu är det mest admin. Mejl och sådana tråkigheter. Men det är mysigt. Nu snusar jag lite och dricker lite koffeinfritt kaffe. Då är det ganska chill att sitta vid datorn. Det är inte riktigt som jag vill ha mina dagar egentligen. Jag ska försöka landa i något roligare.

betyg: 6 Hur vill du ha dina dagar?

– Spela mer piano, chilla och läsa böcker. Köra lite admin, spela in lite saker. Och göra saker som är lite mer utvecklande. Det jag håller på med nu ger mig inte så mycket. Det känns inte som att jag utvecklas någonstans.

betyg: 6 Är snusandet en ny del av ditt liv?

– Ja, lite. Jag snusar lite till och från.

betyg: 6 Hur kom det sig att du började?

– Det var när jag gjorde GMU (Grundläggande militär utbildning). Då tänkte jag att då får man väl snusa, annars kommer folk lyfta på ögonbrynen.betyg: 6 Varför gick du GMU?

– Jag ville bara testa på det. Det var nyttigt. Det var det bästa jag gjort. Tre månader med ordning och disciplin. Jag gillar tydliga hierarkier. Det är skitnice. Istället för att alla är på samma nivå. Det är mycket härligare när någon bestämmer. Tycker inte du det?

betyg: 6 Jo. Vad tror du det är som har gjort dina klipp så populära?

– Det finns ett par faktorer. Den ena är att de känns lite ihopslängda. Det tror jag folk tycker är härligt och avslappnande. Sedan är det relaterbarhet till viss del. Och att jag är en vuxen man, men fånar mig rejält. Det tror jag folk tycker är uppfriskande. Fåniga vuxna män.

betyg: 1 Tror du att Leo Tolstoy hade varit stolt över dig?

– Hahaha. Nej. Han var inte ens stolt över sina barn.betyg: 1 Var han inte?

– Nej, han var hård. Han tyckte att de var bortskämda och saknade moral. Det var jättesvårt att vara hans familj. Speciellt hans fru. De kände sig väldigt marginaliserade. Han ville sträva mot sina stora moraliska idéer. Då blir familjen ofta åsidosatt. Det finns en låt om det i musikalen Hair. Har du sett den?betyg: 1 Nej.

– Den handlar om folk som försöker göra världen bättre och glömmer bort sina närstående. Vad är poängen med det, kan man fråga sig.

betyg: 1 Hur många gånger kan man använda samma humorgrepp innan man måste hitta på något nytt?

– Det går lite i vågor. När man säger ett skämt är det kul. Säger man det en gång till blir det lite tråkigare. Nästa gång blir det ännu tråkigare. Men säger man det en gång till börjar det bli roligt igen. Det är typ som när folk skojar om mitt namn. Ibland är det kul igen. Det blir så befängt.

betyg: 1 Men när måste du hitta på ett nytt format?

– Det jag vill göra nu är att köra lite längre format. Jag vill gärna jobba med infotainment också. Det verkar mer tillfredställande att utbilda. Jag kommer fortsätta med mina korta klipp, eftersom det är lönsamt, men satsa lite mer på längre format.

betyg: 1 Marcus Berggren kallade dig Dag Noll-skoj. Hur ställer du dig till det?

– Är det göteborgaren? Det kanske var kul.

betyg: 1
 Du verkar inte så road?

– Nej. Är han rolig?

betyg: 1 Ibland.
– Vem är roligast av oss tycker du?betyg: 1 Han.

– Vad gör han för humor?

betyg: 1

 Han kör standup.

– Det är ingen typ av humor.

betyg: 1 Det är jag som ska vara besserwissern här. Vad kallas du helst av Dag Noll-skoj och Farmen-Dag?

– Farmen-Dag, antar jag.

betyg: 1 Finns det en risk att det enda man kommer läsa om Dag Tolstoy om fem år är i en Så gick det sen-artikel om Farmen?

– Nej, det är ingen risk. Jag ser potential i mig själv att komma någon vart.betyg: 1 Varför är du så säker på det?

– Jag sitter på vissa egenskaper som kan förfinas lite, men som kommer ha sin plats i mediasfären under lång tid. Både att jag kan kombinera allvarsamhet med fjantighet. Jag känner att jag har lite koll på läget generellt. Jag är lite smart och ganska rolig. Det kommer nog inte gå över.

betyg: 1 Ångrar du att du ställde upp i Farmen?

– Nej. Jag ser det bara som en liten parantes.

betyg: 1 Du ser dig inte som Farmen-Dag?

– Absolut inte.

betyg: 1 Var det inte lite olycklig timing att du ställde upp i det och breakade innan det sändes?

– Vad menar du? Du sätter ju egna värderingar i det då.betyg: 1 Att det kan ses som risigt att vara dokusåpakändis och ballare att vara komiker.

– Är jag dokusåpakändis då?

betyg: 6 Kanske inte. Varför ville du vara med från början?

– Både av intresse för underhållning och stora tv-produktioner, och att jag kunde behöva en liten skjuts i exponering. betyg: 6 Du känns som en sökare.
betyg: 1
 En bekräftelsesökare i alla fall.

– Jag strävar mot en yrkesväg där bekräftelse är en stor del. Men det är bara olika typer av bekräftelse. Jobbar man som konsult vill man säkert ha lika mycket bekräftelse av sin chef som jag vill ha av mina kunder eller chefer, det vill säga min publik. Jag tror inte nödvändigtvis att man har starkare bekräftelsebehov för att man håller på med underhållning eller sociala medier.

betyg: 6 Det är ingenting du behöver för att bli hel som människa?

– Nej, det är snarare att jag behöver showa och skapa. Det är hålet jag måste fylla.betyg: 6 Du är uppvuxen i Luxemburg. Hur kommer det sig?
– Min farsa fick jobb på en bank där innan jag föddes.

betyg: 1 Det känns som att du har en ful pappa och en snygg mamma.

– Nej, båda är ganska fina tycker jag.

betyg: 1 Varför stannade du inte i Luxemburg?

– Det finns inget där att stanna för. Ingen gör det.

betyg: 6 Du har gått på Lunds Tekniska Högskola. Vad läste du?
– Industriell ekonomi.

betyg: 6 Vad var ambitionen med det?
– Jag tog en utbildning som jag kände att jag kunde klara av. Och att jag är lite tekniskt lagd. Men jag hade alltid tankar om att jobba med underhållning.

betyg: 1 Engagerade du dig i en massa vidriga studentikosa aktiviteter?

– Nej. Det plågar mig lite. betyg: 1 Du känner att du borde ha engagerat dig i en massa vidriga studentikosa aktiviteter?

– Ja, det är jättekul ju. Men jag var i trotsåldern hela universitetsperioden. Jag slöt mig inte till något sällskap eller sammanhang alls. Så jag hade nog inte så kul som jag kunde haft.

betyg: 1 I Nemo Hedéns podcast sa du att du inte gillar att prata om snusk offentligt. Ändå var du med i Intimt med Björken. Där upplevde jag inte att du hade några problem att prata snusk. Hur går det ihop?

– Jag var väl lite återhållsam ändå?

betyg: 1 Du sa att du är kåtare än genomsnittet.

– Nej. Han frågade om jag är kåt av mig. Då sa jag ”Kanske mer än genomsnittet”. Ordet "kåt" vet jag inte om jag tog i min mun.betyg: 1 Hur har du kommit fram till att du är kåtare än genomsnittet?

– Det är väl bara att man skådar folk omkring sig. Känslan när man är på klubb och är väldigt glad och…

betyg: 1 Du har siktet inställt?

– Ja, eller siktena.

betyg: 1 Finns det någon yoga-instruktör som inte är kåtare än genomsnittet?

– Bra fråga. Det kanske korrelerar.

betyg: 1 Varför gör det alltid det?

– Jag har gått massageutbildning. Det är att man gillar nära interaktioner, kroppskontakt och att ta på folk. Man gillar kroppar överlag.

betyg: 6 Är du en bra älskare?

– Ja.

betyg: 6 Har kändisskapet lett till att du fått öva mer?

– Kanske.

betyg: 6 Är det riskfritt att anta att du har doppat tårna i tantravärlden?
– Det har jag inte.


betyg: 1 Varför är du singel?

– För att jag har ganska jobbiga egenskaper som gör det svårt att hitta ett förhållande. Dåligt tålamod, störig och lite dampig. betyg: 1 Är det att du är väldigt på i början av en relation?

– Jag kan vara lite provocerande. Inte nödvändigtvis på. Snarare disträ. Det hör kanske till det här med att gilla att skapa och vara kreativ. Att man inte kan erbjuda det lugnet som många söker i en partner.betyg: 1 Är du ledsen över det?

– Inte nu. Men jag har nog haft perioder då jag varit ledsen över det.

betyg: 6 Vad tycker du om att vara offentlig? Är det som du föreställde dig?

– Nu är det ju fortfarande pandemi, vilket jag absolut tror har varit till nytta för mig. Klubbande och kändisförmåner har jag inte fått uppleva än. Det kanske hade blivit lite för galet för snabbt. Men att bli igenkänd på stan uppskattar jag. Alla är trevliga.

betyg: 1 Har det stigit dig åt huvudet?

– Nej.betyg: 1 Du har en cowboyhatt på dig.

– Den håller mig på jorden. Vissa accessoarer får en att känna sig lite mer närvarande.

betyg: 6 Hur ser din framtid ut?

– Nu ska jag lansera mitt artisteri. Det kommer att släppas en låt om en månad. En poplåt som jag hoppas folk uppskattar. Jag gör det. Den är väldigt svängig.

betyg: 1 Finns det en enda komiker som har lyckats med det?
– Ja, det finns en kille som är väldigt intressant på Youtube. Filthy frank eller något, känner du till honom?betyg: 1 Nej.

– Han började med knäppa sketcher. Sedan lanserade han en superseriös och lyckad artistkarriär.

betyg: 1 Men det är väl väldigt ovanligt?

– Ja, det kan det vara. Men jag kommer ju från musiken innan komedin. Så det är inte som att någon har försökt paketera om mig som en musikartist. Det är nog ofta då det fallerar.

betyg: 1 När kommer du bli cancelled?

– Jag tror jag kan undvika det. Men jag måste vara på min vakt. Jag kan inte bara leva fullt ut, det kan jag inte göra. Det är största nackdelen med att vara offentlig. Tjejer har det nog lättare, för de är finare i munnen och sådär.

betyg: 1 Vad är det som du skulle vilja leva ut?

– Man kan inte festa på samma sätt. Det är inte charmigt om någon filmar en när man är full. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!