Döskalle & Mästerligt möter Bingo Rimér

Redaktion 16:50 18 Jan 2021

Nyligen skrev Leif GW Persson att Bingo Rimér jobbar på ”kvinnohandelns marknadsföringsavdeling". Därför bestämde sig Döskalle & Mästerligt för att förhöra flickfotografen.

betyg: 6 Det känns så jävla i linje med din personlighet att ditt telefonnummer bara innehåller två olika siffror. Hur gick det till när du skaffade det?
– Min pappa hade bara ettor i sitt telefonnummer när jag var en liten grabb. Vårt telefonnummer hem till gården var 111 11 . Folk tyckte att det var väldigt spektakulärt. När jag flyttade hemifrån blev min grej att jag ville ha tvåor. När jag skulle fixa mitt första mobilnummer mutade jag någon på Telia för att försöka få alla tvåorna. Men jag fick några nollor också. Det var en kompromiss.

betyg: 1 Häromdagen la du ut runt 100 insta stories inom loppet av ett dygn. Vad är det för beteende egentligen?
– Det är kopplat till min personlighet och min adhd. Andra människor har en naturlig inbyggd förmåga att dra gränser. Men jag saknar ju den. Speciellt om jag inte tar min medicin. Om jag är inne i ett flöde reflekterar jag inte nödvändigtvis över hur mycket jag lägger upp. Utan jag bara kör.

betyg: 1 Var det en dag när du inte hade tagit din medicin?
– Det kan det mycket väl ha varit. Medicinen sätter inte nödvändigtvis gränser. Men den gör att jag fokuserar bättre på en sak. Den stora utmaningen med medicin och adhd är att hitta rätt dosering. Jag har testar ritalin, attentin, elvanse och alla olika. Men jag tar rätt lite. Jag gillar att ha adhd. Jag känner att jag får en naturlig drivkraft av det. Det som är svårt är att koncentrera sig. Jag önskar innerligt att jag fick medicin när jag gick i skolan. Då hade jag presterat mycket bättre. Jag hade ett helvete med mina koncentrationssvårigheter. Skolan var fruktansvärt jobbig.

betyg: 1 Får du ingen plan av läkaren för hur mycket du ska ta? Ger de dig bara en karta och ett ”lycka till”?
– Jag får ett förslag. Men sedan är det så väldigt individuellt. Vissa människor tar olika doseringar och olika varianter av mediciner för olika ändamål. En företagsledare kanske tar ett när han ska stå och prata inför anställda, sedan tar han en variant när han ska vara med familjen.

betyg: 6 Det är som med vilka andra droger som helst med andra ord?
– Exakt. Sedan är det lite tabu. Många har en skev bild av adhd-medicin eftersom adhd är klassificerat som en bipolär sjukdom. Det är en allvarlig sjukdom i och med att du bär den med dig hela ditt liv. Därför har många en snedvriden bild av medicineringen. Man tänker på adhd som en allvarlig sjukdom, som cancer, och att det är som att ta bromsmedicin. Men jag skulle säga att medicineringen som att ta en ipren eller magnecyl. Jag är för att man ska ge människor med adhd, särskilt unga människor, medicin. Hade jag fått adhd-medicin hade min skoltid blivit helt annorlunda. Det hade varit avgörande för mig resten av livet.

betyg: 6 Hur tror du att ditt Sliding Doors-liv hade sett ut?
– Jag tror att jag kanske hade uppfattats annorlunda. Jag hade nog prioriterat studier på ett annat sätt. Det är som är jobbigt med att inte vara framgångsrik i skolan är att man bär med sig en känsla inombords av att man är dum. Det är en rätt jobbig känsla.

betyg: 6 Vad tänker du att du hade jobbat med?
– Jag tror att jag hade haft ett jobb där jag kunde kombinera min kreativitet med andra lite mer klassikt intellektuella värden.

betyg: 1 Mer klassiskt intellektuella värden än i ditt jobb som flickfotograf?
– Ja. Nu har jag bara kunnat rida på min kreativitet och min sociala talang. Hade jag kunnat addera lite fokuserad skoltid på det hade jag varit så exceptionellt framgångsrik.

betyg: 1 Det var blygsamt sagt. Har du singelbrallan på fortfarande?
– Ja, jag är ju singel. Och trivs väldigt bra med det. Jag dejtar och umgås med tjejer i mån av tid. Jag tycker att livet är väldigt härligt på det sättet. Jag har en väldigt fin relation med båda mina exfruar och lever nästan ett traditionellt familjeliv med mammorna till mina barn. 

betyg: 1 Förutom sexet då kanske. För du ligger väl inte med dem?
– Nej, men när man har varit ihop väldigt länge slutar man ju ligga. Så det är inte så långt ifrån egentligen.

betyg: 1 Tröttnar man aldrig på att ligga runt?
– Jo, det gör man. Jag är absolut inte lika kåt längre. Driften och testonivåerna går ner när man fyller 40. Vi killar har vår sexuella peak runt 20, medan kvinnor har den när de närmar sig 40. Då går de naturligt upp i en peak eftersom deras biologiska klocka säger till dem att ”Nu jävlar är det dags att skaffa barn innan det är för sent”. Det där krockar ju litegrann. Mogna tjejer vill ha unga killar som orkar mycket. Jag tror att alla killar har haft en period i sitt liv där man springer runt som en primitiv stenåldersman, eller jag gjorde det i alla fall, och raggade på allting som…

betyg: 1 Hade puls?
– Ja, allting som hade puls. Jag har ju varit så otroligt omogen i mitt liv. Med min adhd och min gränslösa lite omogna del i personligheten har åldrandet varit till min absoluta fördel.

betyg: 6 På vilket sätt?
– På alla sätt. Jag är en mycket bättre version av mig själv idag än för 20 år sedan. Jag är mycket mer insiktsfull och inte lika gränslös och galen, mycket mer sansad och förnuftig och mogen. Och möjligtvis tråkigare.

betyg: 1 Har pandemin varit ett hårt slag mot ditt dejtingliv?
– Jag och Katrin pratade om det häromdagen. Då sa jag att jag inte har märkt av det så mycket eftersom jag har försökt undvika att dejta människor i riskgruppen. Då skrattade hon och sa att det är väldigt gamla människor som är i riskgruppen.

betyg: 1 Vilket åldersspann kör du på Tinder?
– Min dotter sa först att jag får ha 25 som lägst. Sedan sänkte hon till 23.

betyg: 1 Hur kom det sig att hon sänkte? Drog du in hennes veckopeng?
– Nej, vi slog vad. Det var en tjej som hon påstod var under 25. Då sa vi att om hon är under 25 så höjer vi och är hon över 25 sänker vi. Men jag har haft Tinder i kanske tio år och har bara varit på tio dejter.

betyg: 6 Det var betydligt färre än jag trodde.
– Jag har inte varit på så många Tinder-dejter. Då har jag matchat med tusentals tjejer genom åren. Steget från att matcha med någon till att träffa någon och engagera sig på det sättet är lite för stort, tycker jag.

betyg: 1 Du har inte funderat på att höja åldersgränsen?
– Jag har ju upp till 45.

betyg: 1 Jag menade minimiåldern, Bingo.
– Nej, men mig spelar det ingen roll. Ibland har jag haft 20-45. Det finns många snygga tjejer. Det är som att bläddra i en tidning. Om jag ser en annons med en snygg tjej tänker inte jag ”Hur gammal är hon?”. Jag tänker bara att det är underhållning.

betyg: 6 Vad står det i din bio?
– Jag ska kolla. Såhär står det: ”Mitt förra Tinder-konto blev avstängt när jag la upp en naken bild på mig själv. Så otroligt pubertalt och pinsamt. Men sanningen kommer alltid fram. Kram Bingo”.

betyg: 6 Jag såg dokumentären om dig. Det var en så fin scen du beskrev när det visade sig att din numera avlidna pappa, som ville att du skulle ta en mer akademisk väg, hade sparat alla dina gamla Slitz och Moore-omslag utan din vetskap.
– Ja.

betyg: 1 Det är inte varje dag en undangömd kartong porr blir vacker.
– Nej. Men definitionen av porr är väldigt individuell. Jag minns när jag slog upp ordet ”porr” i Svenska Akademiens ordlista. Pornografi betyder ”sexuellt upphetsande i ord eller bild”. Det är väldigt individuellt vad man anser är porr. Jag har aldrig tyckt att jag jobbar med porr. För mig är porr mycket grövre och en helt annan nakenhet än det som jag håller på med. Nu när jag ser tillbaka på mina bilder och jämför dem med Paradise Hotel och Big BrotherParadise Hotel är ju porr, när folk ligger och har sex. Jag har aldrig jobbat med så grova skildringar.

betyg: 1 Blir du ledsen när man beskriver dina bilder som porr?
– Nej. Jag kan inte bli ledsen. Det är alltid upp till betraktaren. Men jag tycker att det är en onyanserad beskrivning.

betyg: 1 Vad tänkte du när du läste GW:s debattartikel om dig i Expressen?
– Jag tänkte att han var väldigt arg. Det blev så uppenbart att han ville trycka dit mig. Jag har varit med så länge att jag inte reflekterar nämnvärt över det han skriver.

betyg: 1 Han skrev att du jobbar på ”kvinnohandelns marknadsföringsavdelning”.
– Han uttrycker sig väldigt plumpt. Det är på gränsen till förtal. Där borde han veta bättre. Han är ju i en position där han vet att man inte kan uttrycka sig hur som helst. Någon borde ha redigerat den där texten. Den borde ha gått igenom ett filter innan den ens publicerades. Det är personangrepp och förtal.

betyg: 1 Fanns det någon del av dig som tänkte att han kanske har rätt? Att du har gjort kvinnor illa genom din yrkesutövning?
– Nej, absolut inte. Jag är en person med sunda värderingar som alltid har varit genuint angelägen om att aldrig göra något orätt. När H&M tapetserade hela Sverige med Pamela Anderson, Anna Nicole Smith och de här storbystade amerikanska blondinerna i underkläder var ju de bilderna på samma nivå som mina bilder för min killtidning Moore. Jag har tagit toplessbilder, men jag kan stå för varenda bild. Tänk dig att jag har varit aktiv som fotograf i 25 år. Jag blev så tidigt en del av den här debatten. Där jag kommer ifrån beter man sig aldrig illa eller utnyttjar någon. Det ligger inte i min natur. Därför tar jag inte ens åt mig när någon påstår något sådant.

betyg: 1 Vilken är den bästa boken du har läst som inte är en flygplatsköpt Richard Branson-biografi?
– Jag kommer ihåg att jag tyckte att Albert Speer och sanningen var en bra bok.

betyg: 1 Du tyckte om hans politiska idéer?
– Hahaha. Nä. Jag tyckte den var väldigt spännande både som bok och historiskt dokument. Jag är väldigt okomplicerad när det gäller böcker.

betyg: 1 I motsats till vad man kanske kan tro?
– Jag är ju ingen bokmal. Jag försöker att alltid välja böcker som kan lära mig något. Det tror jag är en direkt konsekvens av att jag känner mig dum efter mina misslyckade skolår.

betyg: 1 Vad tyckte du om att Simon Sköld gav samma present till Camilla Läckberg som du gav till Katrin? (En Louis Vuitton-väska omsydd till padelfodral, reds.anm)
– Han frågade mig vem jag hade anlitat för att göra den. Jag är en förespråkare av att sno andras idéer. Det kunde lika gärna varit han som gjorde det först och jag som kopierade honom. Jag hjälpte Simon att genomföra det. Det var inte helt lätt att hitta någon som kunde göra det där bra.

betyg: 1 Jag tyckte att det var fint när du gjorde det. Men jag tycker det är nåt annat när man bara snor ett presentkoncept.

– Ja, det är det ju. Det blir inte lika mäktigt. Jag skulle inte vara lika nöjd utifrån ett kreativt perspektiv om jag inte fått komma med idén själv. Men där är människor olika. Jag är mycket mer kreativt lagd. När jag gjorde den där väskan blev det ganska dyrt. Men i det läget är jag så fokuserad på att genomföra idén att jag inte reflekterar över vad det kostar.

betyg: 1 Kommer du fråga honom hur han gör de där tårtorna nästa gång Katrin fyller år?
– Haha, nej. Men han har ju släppt en bok om rörlighet som jag sitter och tittar mycket i. Han är ju ett fysmonster. Han bor ju granne med min studio på söder. Och jag har byggt ett gym i min fotostudio. Jag är ju kompis med Simon. Och Camilla. Jag älskar dem. De är helt fantastiska personer, supergenerösa och roliga. Jag tror bara att idén var såpass kul att han gärna ville göra samma till henne. Jag tror andra människor kommer göra det där också.

betyg: 1 Snart kanske Louis Vuitton måste betala svenska kändisar för att inte göra padelfodral av deras väskor?
– Det kan faktiskt bli så. Den där typen av varumärken är ju extremt känsliga med sådana där saker.

betyg: 1 Varför finns du inte på Memmo längre?
– Jag blev intjatad på Memmo. Men jag ville inte hålla på med det där. Om jag gör en videohälsning gör jag det för att jag har en relation till personen och verkligen vill göra det. Det är en rolig och bra tjänst. Men det passade inte mig.

betyg: 6 Vad tog du för en Bingo-hälsning?
– Jag kommer inte ihåg. I början gjorde jag videohälsningar till alla. Jag har varit sådan som person att alla som mejlar mig får ett svar. Det började redan när jag började jobba som barnprogramledare -97. Då var det en massa barn som skickade teckningar. Jag satt ju och skrev tackbrev…

betyg: 1 Och ritade egna teckningar tillbaka?
– Nästan. Det gick till en början. Men berget av teckningar… Jag fick så otroligt många brev. Jag har inte ens kunnat slänga teckningarna. För jag tyckte att alla teckningar var små konstverk och en sån fin gest av uppskattning. När Sofia Wistam rensade sitt skrivbord rafsade hon bara ner allting i återvinningen. Men jag sparade alla mina teckningar. De ligger hemma på gården i stora säckar.

betyg: 6 Hur många är det?
– Det är tusentals. Det är helt sjukt. Jag kan inte slänga dem.

betyg: 6 Hade du gjort någonting annorlunda om du fick leva om ditt liv?
– Ja, det hade jag gjort. Tagit adhd-medicin och studerat. Och jag hade sparat mer pengar. 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 01, 2021.

0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!