Foto: Martin Henningsson.

Döskalle & Mästerligt möter Anna & Hans Shimoda

Redaktion 12:10 11 Oct 2019

Anna och Hans Shimoda är skvallerparet som gör dundersuccé på Aftonbladet. Vad hade fått dem att suga Micael Bindefelds kuk? Och vilken är den godaste snitten de någonsin har ätit? Döskalle & Mästerligt tog diktafonen ur deras händer och riktade den mot dem.

betyg: 6 Det känns som att ni tar alla kändisar på samma allvar. Det spelar ingen roll om det är Danny Saucedo eller någon som åkte ut i första omgången av Mästerkocken för tre år sedan. Har man någon gång varit med på tv är man känd och så är det med det. Stämmer det?

Hans: Ja, det får jag nog säga. Jag tror inte att vi tänker så medvetet. Men vi gör det bara.
Anna: Det är viktigt att behandla alla med respekt. Sen är det också så att de som åker ut tidigt i Mästerkocken är härliga att prata med. Många som har varit med lite längre i gamet kan vara lite för medievana.
H: Sedan vet man ju aldrig vilka som blir stora heller. Så det är bra att hålla sig vän med dem.

betyg: 6 Det verkar gå väldigt bra för er just nu. Ni kniper löpet flera gånger i veckan. Vad är ert framgångsrecept?
A: Vi pratade lite om det i veckan…

betyg: 1 Ni satt och pratade om vad som är ert framgångsrecept? ”Hur har vi blivit så här framgångsrika egentligen?”.
A: Nej. Vi satt och funderade på hur länge vi har jobbat. Nu låter vi som mumier men sammanlagt har vi 45 års erfarenhet…

betyg: 1 Är ni så gamla?
A: Nej, jag har varit i branschen i 15 år och Hans typ 30. Efter sammanlagt 45 år i branschen har man kanske lyckas knyta lite kontakter och fått lite erfarenhet och förhoppningsvis lite nyhetsnäsa.
H: Rent konkret har vi börjat lära oss vad som funkar. Från början var vi lite ”accidental heroes”. Vi lyckades få en artikel om att Weise rasade mot julvärdarna som blev löpsedel. Sedan gjorde vi lite söndagsintervjuer som också blev löp, eftersom kändisarna sa bra saker. Nu har vi börjat fatta lite hur Aftonbladet tänker. Tryckta tidningar i dag vänder sig till stor del till folk som är 50 plus. Då är det mycket artros, sjukdomar och sådant som de är intresserade av.

betyg: 1
 Så framgångsreceptet är att hälsa på gamla kändisar och fråga vad de har för sjukdomar?

H: Vi hade sista intervjun med Arne Weise. Bara en sådan sak. Nej, men man gör det med hjärta.
A: Vi älskar verkligen vårt jobb. Det kanske är därför vi jobbar på så in i helvete.

betyg: 6 Vad är ni mest stolta över i era yrkeskarriärer?
H: Vi har ju gjort så jävla mycket. Men nu när vi har kommit in på Aftonbladet så blir man ju stolt över att få göra de långa intervjuerna med människor som man respekterar. Man får summera ett helt yrkesliv med Ann-Louise Hansson.

betyg: 1 Vem är Ann-Louise Hansson?

H: Vem det är? Gud, det är en jättejättestor artist. Hon var med i Mellon senast.

betyg: 1 Hur stor är hon?

H: Jättejättestor.

betyg: 1 Är det konstigt att jag har missat henne?

H&A: Ja!

betyg: 1 Jaja. Åter till vad ni är stolta över.

A: Vi är till exempel väldigt stolta över att vi lyckades få en intervju med Lasse Kronér i vintras.
H: I stort sett den första han gjorde efter hela…
A: Soppan. Det kändes jättekul att vi fick det förtroendet.

betyg: 6 Hur kommer det sig att han valde er?

H: Det är ju att vi har haft kontakt med honom så länge. Jag har haft kontakt med honom i en väldigt massa år. Han uttryckte det rakt bokstavligt som att han har förtroende för oss.
A: Att få höra en sådan sak värmer så otroligt mycket. Man blir så otroligt stolt.

betyg: 1 Kan ni någon gång känna att ni har slösat bort era liv på kändisar?

A: Nej!
H: Jag har varit frilansare i snart tre år. Jag jobbade på Hänt Extra innan och det var en jävligt bra skola. Men det är ju rätt nischat och begränsat. Det är klart att ganska ofta de sista åren tänkte att nu är jag 55 år gammal och måste göra ett val. Är det det här jag ska göra resten av livet? Och det var det ju inte. Jag älskar kändistidningar och jag ska inte pissa på dem. Men vår frilanskarriär är en annan grej.

betyg: 1 Men ni har aldrig funderat på att skriva om något annat än kändisar?

H: Det har jag nog inte gjort.
A: Nej. Jag har väl haft och har väl en del tv-drömmar i och för sig. Men när det gäller skrivande grejer så är det det här jag kan och känner mig hemma i.

betyg: 1 Jag läste i er blogg att ni varit på en hundbrunch i samband med lanseringen av Theoz nya tv-serie. Ni beskriver det som ett event helt i er smak. För mig låter det som helvetet på jorden att vara instängd med en flock hundar och en dampig tolvåring. Vad var det som gjorde det till ett event helt i er smak?
A: Att vi stod utanför och drack vin.
H: Anna älskar hundar, det var en söndag och det var rätt soft. Det var faktiskt helt i vår stil.

betyg: 1 När ni åker till Göteborg för att gå på releasen för Ensam mamma söker-profilen Johanna Toftbys nya bok och tar en miljonte bild på Glenn Hysén, älskar ni era liv då?
H: Ja.
A: Ja! Man älskar väl att ta en selfie med Glenn?
H: Vi älskar Glenn Hysén och vi känner Johanna Toftby. Men mest av allt kanske vi älskar Göteborg. Vi går på restaurang Gabriel och käkar grillade havskräftor. Så det är en stor usp att kunna göra det. Det är gött i Göteborg. De är fan trevliga där.betyg: 6 Det här är ett sidospår. Men Johanna Toftby medverkade i Ensam mamma söker år 2008. Människor som medverkar i Ensam mamma söker är i regel inte kända 11 år senare. Vad är det hon har som gör att hon hankar sig kvar?
H: Det ska du fråga henne. Men jag tror hon är jävligt målmedveten. Hon startade en blogg. Den är väldigt stor. Hon är en utav de få som har lyckats slå mynt av sin realityberömmelse. Det finns Alexandra Zazzi. Det finns Martin Melin. Det finns My Martens. Det är några som sticker ut.


betyg: 1 Finns det någon röd tråd mellan dem?

A: Det kanske skulle kunna vara målmedvetenheten.
H: Ja, jag tror det. Martin Melin är ju jävligt målmedveten. Det var ju därför han vann Robinson.
A: Vet ens unga människor i dag att han var med i något som hette Robinson?

H: Vi lyssnade ju på Daniel Redgerts podd när han intervjuade Martin Melin. Han visste ju inte att Martin Melin hade varit med i Robinson.

betyg: 1 Blir ni starstruck när ni träffar Johanna Toftby?
A: Nej.
H: Nej.

betyg: 1 Vem är den minst kända personen ni har blivit starstruck av att träffa?
A: Svår fråga.
H: Mycket svår. Ofta är man kanske starstruck för att man har ett intresse som sammanfaller med personen. Det behöver inte vara så stor kändis.
A: För dig är det kanske någon golf-nisse?
H: Ja, Henrik Stenson. Haha. Nej, men det var en svår fråga. Jag har ju jobbat med den här typen av kändisbevakning väldigt länge. Jag minns ju väldigt väl på 90-talet när jag fick träffa Lill-Babs för första gången. Jag är uppvuxen med henne på tv och så. Då var jag lite så ”Oj, jävlar. Hon finns på riktigt”. betyg: 1 Hon är i och för sig ganska känd. 

H: Jag vet. Men jag har träffat Mick Jagger till exempel. Då blev man ju starstruck på riktigt. Har man jobbat med det här så länge...
A: Blir man inte starstruck. Det är nog väldigt nödvändigt att inte bli det.

betyg: 6 Ni rapporterade väl på plats från Micael Bindefelds berömda Tel Aviv-resa. Hur var det?
A: Det var väldigt roligt och mycket jobb.
H: Det var ju någonting som blev så jävla mycket större än vi trodde. Vi visste om att festen skulle äga rum och hade bokat en resa ner. Festgänget åkte ner på onsdagen. Vi tänkte att det räcker om vi är där torsdag till söndag. Vi visste att den stora festen skulle vara på lördagen. Men så var Expressen där med teleobjektiv redan när de checkade in bagaget på Arlanda. Vi fick reda på att Ulf Kristersson och alla var där. Då brakade helvetet lös.

betyg: 1 Om Micael Bindefeld hade sagt ”antingen suger ni min kuk, eller så är ni aldrig mer välkomna på något av mina event.” Hade ni gjort det då?
H: Ja, då får man ju göra det.

A: Man vill ju inte missa Elle-galan.
H: Hahaha. Nej, man vill fan inte missa Elle-galan. Han fyller ju 70 någon gång också.

betyg: 1 Om Johan Petré hade sagt ”antingen suger ni min kuk, eller så är ni aldrig mer välkomna på något av mina event.” Hade ni gjort det då?

A: Man vill ju inte dyka ner för många gånger.
H: Nej, då får man nog dra ner på antalet event.

betyg: 1 Ni är ju både gifta och driver en frilansverksamhet tillsammans. Känns inte det som en potentiell äktenskapsdödare?
A: Nej, tvärtom.
H: Alla frågar det. Jag vet inte vad folk har för erfarenheter av sina egna partners. Men vi funkar ju så att vi vill vara ihop hela tiden. Det låter kanske inte klokt, men jag känner mig lite halvborta när Anna är borta.
A: Det är samma här. Vi hör ju hur det låter. Men det funkar så otroligt bra. 

H: Det skulle det ju inte göra för alla. Men det började med att vi jobbade på samma jobb. Vi satt bredvid varandra på Hänt. Sedan började vi käka lunch ihop och så där.
A: Sen när Hans lämnade Hänt och blev frilansare blev det så påtagligt att ”så här kan vi inte ha det”. Det var ett olyckligt år.

betyg: 1 Hur mycket är ni ifrån varandra?

A: Jag ska faktiskt åka till Uppsala i morgon och bo på hotell med min mamma. Då kommer vi vara frånskilda ett helt dygn.
H: Vi är faktiskt nästan bokstavligt talat aldrig ifrån varandra.

betyg: 1 Hur nära har ni varit att skilja er?

H&A: Inte alls.

betyg: 1 Ni har aldrig nosat på skilsmässopappren?

A: Nej, nej, nej.
H: O, nej. Tvärtom.betyg: 6 Ni kommer att dö tillsammans?

H: Ja det kommer vi definitivt göra. Framförallt brukar vi säga att vi inte kan skilja oss.

A: Nej, hur fan ska vårt företag rulla på då?

betyg: 6 Jag antar att ni måste sitta på en jävla massa rövarhistorier om kändisar som inte går att publicera av etiska skäl. Kan ni berätta en sådan utan att avslöja vem det handlar om?
A: Oh, vad ska man säga? Vad vill du ha för historia?

betyg: 6 Så snaskig historia som möjligt bara.

A: Det finns ju allt från otrohet till droger.
H: Den här frågan får man ju ofta, både i sådana här sammanhang och privat.betyg: 6 Jag förstår det. Tänk att ni sitter på midsommar och har druckit en halv flaska O.P och ska berätta en historia som alltid funkar.

A: Ska vi kanske dra den om tv-profilen som gillar att inhandla tjänster av tveksam karaktär? Ofta och gärna.betyg: 1 Det var inte mycket till historia.

H: Det finns ju en känd komiker som utåt sett är gift och har barn, men som sedan flera år tillbaka lever med sin agent.

betyg: 1 Oj, jävlar. Är det Mårten Andersson?

H: Nej. Men det kanske man hade kunnat tro.

betyg: 1 Vilken kändis tycker mest illa om er?
H: Hm, vem skulle det vara? Vi har generellt sett förvånansvärt bra kontakt med kändisar. Men det är klart att det finns några som inte gillar oss. Isabel Adrian gillar inte oss.

betyg: 1 Varför inte?

H: Det har ju gått väldiga rykten om att hon och Steve Angello ska separera. Och då frågade jag henne om det. Då svarade hon att de inte ska det. Då tror jag att Hänt satte rubriken ”Isabel Adrian talar ut om skilsmässoryktena”. Det gjorde hon ju. Sedan får ju läsaren naturligtvis intrycket att de ska skilja sig. Och så var ju inte fallet.

betyg: 6 Vilken är den godaste snitten ni någonsin har ätit?
H: Det är definitivt någon med anklever, men jag kan inte pinpointa var.

A: Jo, för en massa år sedan fick man ju anklever-macarons. Kommer du ihåg det?

H: Just det, ja. Var fan var det?
A: Jag kommer inte heller ihåg. Men macarons med anklever. Där snackar vi. Jag har fortfarande en bild kvar i telefonen någonstans. Den dyker upp som ett minne varje år på Facebook.
H: Nu ringer det här.betyg: 6 Vem är det?
H: Det är faktiskt Bindefeld. När man talar om trollen.

betyg: 1 Han kanske är ute efter den där avsugningen.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!