Foto: Christian Wallén

Döskalle & Mästerligt möter Anna Book

Redaktion 17:29 22 Sep 2015

Det är 29 år sedan ABC släpptes, men Anna Book håller sig fortfarande i rampljuset. Döskalle och Mästerligt träffade henne för att ta reda på hur det är möjligt, varför hon desperat vill delta i Så mycket bättre och vilka hennes bästa tips är för att skapa ett Instagram-herravälde.  

 Grattis i efterskott och till Tjejmilen! Känns det bra? 
– Tack! Över förväntan. Jag visste att det skulle vara en häftig grej, särskilt när jag är så ointresserad av löpning. Jag är superimponerad av mig själv och av alla starka kvinnor som var där. 

  Det har gått 29 år sedan din hit ABC släpptes och du är fortfarande känd. Vad är hemligheten? 
Att jag är så knasig som jag är, och visar känslor. Jag är väldigt spontan. Men tro mig, jag har ställt den frågan till mig själv många gånger.

  Till DN sa du ”Jag kan mer än vad folk tror”. Vad kan du utöver att fota pastarätter och gå supersnabbt med gåstavar? 
– Gå supersnabbt med supersnabba gåstavar med min supersnabba man framför mig, det är något folk gärna glömmer. Jag var tvungen att ta rygg på honom och höll på att dö på kuppen. Men vad var frågan? 

  Vad lyssnar du på? 
– Oskar Linnros, Marvin Gaye, The Temptations, Håkan Hellström eller Hellstrand, vad heter han nu igen? Jag är så dålig på namn. Men nu jobbar jag iallafall på en pensionärsversion av ABC. ATP heter den. “ATP, var e mina stålar”. Den kan nog leva i 140 år. 

  Har du tänkt på att låten heter ABC och du heter Book i efternamn? Sjuk slump eller finns det en tanke bakom? 
– Det är en slump, men det passade så himla bra nu när jag skulle springa Tjejmilen. Jag tänkte att vi skulle kunna träffas ett gäng tjejer i alla åldrar och träna och ha ett camp. Då blev det Anna Book Camp, ABC! 

  Du har regerat på Instagram det senaste året. Vad är ditt tips för att skapa ett Instagram-herravälde? 
– Jag måste gladeligen erkänna att det är vansinnigt roligt. Jag förstår inte alls de sociala normerna och spelreglerna för sociala medier. Att göra kollage och skriva för långa texter är tydligen fel. Jag säger fuck that, jag kör på mitt sätt.

  På din blogg står det ”You haven’t seen the last of me yet”, men du har inte bloggat sen juli 2014. Vad hände?
– Jag hittade ju Instagram! Det var så jävla mycket mer effektivt. Men det är sant, you haven’t seen the last of me yet, och ”I’ll be back” som Arnold brukar säga. Det är inte länge sedan jag nådde 5000 bilder på Instagram.

  Hur bra var vår bloggare Frans Strandberg på att kramas? 
– Frans var ju helt fantastisk! Jag märkte att han var lite pirrig när han kom till mig, men han hade väldigt mjuka läppar och var väldigt varm och mysig. Jag kramas hemskt gärna med Frans i framtiden om han också vill.

  Vad är du riktigt bra på? 
– Oj oj, det törs jag inte säga. Nej, jag skojar bara! Eller nej, jag skojar fan inte. Sen får ni tänka på vad ni vill, men I’m probably good at it.

  Vad kommer du absolut aldrig göra? 
– Om jag ska säga något som är rumsrent… Hihi, I’m a little dirty. Jag brukar skylla på att jag är halvspanjorska. Nej, men jag skulle aldrig såra någon med vilje. 

  Matlagning och bordsdukning verkar ligga dig varmt om hjärtat. Skulle du ge ut en kokbok om du fick chansen? 
– Svar ja. Jag kan ge ut en kokbok i månaden. Jag har så många recept och knäppa idéer. En encyklopedi med Anna Book, så kan Lallerstedt och Moberg dra käpprätt åt helvete. Men de kan få bli gästisar i mina kokböcker.

  Varför ska TV4 välja dig att vara med i Så mycket bättre
– För att det finns så mycket musik av mig som är så mycket bättre än vad jag har fått möjligheten att visa. Sen är jag ju knäpp och rolig också. Jag tycker TV4 kan ta sig en funderare och tänka på om den där Anna Book egentligen kanske är så mycket bättre än vad de tror. 

  Vilka skulle sitta med dig runt middagsbordet? 
– Jag tar vem som helst. Jag hade ju verkligen velat sitta med Orup, jag tycker han är magisk. Och Petter! Jag hade by the way också valt Mikrofonkåt. Petra, you’ve been there, you’ve done that, men jag kanske gör version nummer två.

 Vilken Orup-låt skulle du välja? 
– Åh, det finns så många. Men rent spontant, eftersom jag är spanjorska, så tänker jag på Magaluf.

  Vad är din plan för det kommande året? 
– Min plan för det kommande året innebär jättemycket roliga saker, dels ett nytt reklamuppdrag, men det får jag inte gå in närmre på. Sen har vi de musikaliska planerna och min hälsoresa fortsätter. Det blir fullt upp!

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2015.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!