Dop1 vill inspirera till sinnlig reflektion

09:58 23 May 2018

Den 25 maj är det dags för del två i trilogin Livets Händelser. 

Helkroppsupplevelsen Dop1 är den andra delen av tre i Livets Händelser – en trilogi interaktiva upplevelser som undersöker bröllopet, dopet och begravningen genom dessa riters egna former och uttryck. 

Ambitionen med trilogin är att "inspirera till sinnlig reflektion" över riternas betydelse i en sekulär samtid, och skapa rum för existentiella upplevelser och samtal.
– Vi vill undersöka hur patriarkala strukturer reproduceras genom riterna och öppna upp nya rum för livsriter och stora känslosvall, säger Ellen Nordlund. 

Trilogin produceras av Ellen tillsammans med Martina Elm och Tove Berglund. Till varje händelse bjuder trion dessutom in olika konstnärer och teoretiker som relaterar till tematiken för att medverka och ge sitt perspektiv på riterna.

Dop1 kommer att äga rum på badhuset Linnéas Simskola i Uppsala och eventet är en interaktiv sparitual med plats för cirka 20 deltagare åt gången.
Dop1 är en helkroppsupplevelse som sätter deltagaren i centrum. I en kall dusch och ett varmt bad, bland 1000 bubblor gör vi en djupdykning för att undersöka de blandade känslor som omger dopet. Kom låt oss tillsammans gå till botten med den händelse som ska ge dig din pånyttfödelse.

I våras genomfördes den första delen Bröllop1 på Köttinspektionen i Uppsala. Den 26 maj och 9 juni genomförs Dop1 på Linneas simskola och på Alla helgons dag den 3 november hålls den avslutande ceremonin Begravning1 på Uppsala Konstmuseum. En biljett till Dop1 kostar 500 kronor, ta med egna badkläder.

Anmäl dig till Dop1 på dop1.confetti.events.

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 05, 2018.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!