Foto: Märta Thisner.

Donia Saleh spår 2021

Frida Winzell 12:23 27 Dec 2020

Författaren Donia Saleh hoppas att vi slutar med self-care år 2021.

Vad var det bästa med 2020?
– Illusionen av att vi delat samma kollektiva ångest. Och att saker ställdes in så man själv slapp tvivla på om man verkligen var så sugen på att gå på det där Raspberry-bubble-poetry-reading- eventet…? Men egentligen: Att folk konsumerat min roman och varit så snälla mot mig.

Vad var det värsta med 2020?
– Att staten trodde på individens förmåga och min oförmåga att fakturera. Det sista har varit fruktansvärt.

Hur drabbade pandemin dig personligen?
– Inget under den här pandemin går väl att prata om som något personligen. Och allt som sägs om pandemin är för fjuttigt. Men ja, den inställda Moskvaresan med min klass. Vi zoomade med Lev Rubinstein istället och det var, inte som irl tror jag, men uppskattat. Han sa exempelvis att på ryska betyder mitt namn bondpiga, tyvärr hann jag inte opponera mig och ropa den ”riktiga” betydelsen på zoom för jag hade så dålig uppkoppling. Det var personligen drabbande.

Vem var roligast på Instagram?
– De kryllar där ute, stockholmarna som säljer sina arma ansikten åt återfuktande ansiktsprodukter. Och säger ”Men vadå det här är mitt jobb precis som…” Nej? Och ”Jag som individ är väl inte en sämre antikapitalist bara för att jag…”  Jo? Såklart är du det! Tragedi-komik kan man kalla det för, den bästa sortens ”roliga”.

Vad ser du fram emot 2021?
– Att träffa alla ytliga bekanta igen, säga den underbara meningen ”Va fint att se dig, så himla längesen”, och att allt med den meningen äntligen är sant.

Vem blir the next big thing?
– Mona Masrour och L1NA i huvudrollerna på den första (okej andra efter Kniven i hjärtat) svenska RnB-musikalen. 128 minuter lång. På teaterscener eller biodukar nära dig.

Vad blir trendigt?
– Inomäktenskapligt sex och aktiviteter inom den kategorin. Men även Desigual-stilen, det är det enda som blir trendigt som inte tillhör den inomäktenskapliga kategorin. 

Vad slutar vi med?
– Self-care hoppas jag.

Vad blir årets stora skandal?
– Skandaler förutsätter att vi chockeras av något, jag stämmer er om ni chockeras av något 2021. Och skulle det mot förmodan hända så beror det på att folk ännu inte slutat med self-care.

Vem/vad har satt sin sista potatis?
– Meningen ”Är inte x det finaste vi har?”

Vem/vad kommer att få aningen för mycket utrymme i massmedia?
– De första som inte är i riskgruppen för covid-19 som vaccinerar sig. Suck… Ni vet vilken personlighetstyp det här är, det är i alla fall inte typen som tar vaccinet och sedan går hem och äter lunch, nej.

Vem/vad kommer få aningen för lite utrymme i massmedia?
– Ljus- och ljudtekniker. Så ointresserad av artisterna som mått dåligt och insett nu, under 2020, att livet och artisteriet är så skört. Ljus- och ljudteknikerna får väl inga spotifypengar eller? Jag vet att ni ofta är blygisar men jag önskar ibland att ni kunde kliva fram ur båset och säga: jag med.  

Vem skulle du vilja byta liv med?
– Det händer att jag önskar byta liv med revisorer. Men jag känner tyvärr inga, så kan inte droppa några namn.

Vad kommer vi låtsas gilla?
– Naturvinslådorna som beställs från de där småtokiga hemsidorna och ”snygga” varianter av sådant som inte är snyggt, som fenomenet ”finpizza”. 

Vems klädstil vill vi sno?
– Mara Lee... Det kanske är för att hon också skulle kunna vara den där revisorn rent stilmässigt men att man ser att: The poetry inside of her is warm like a gun.

Vem kommer vi att störa oss på?
– Ska jag vara ärlig, Nöjesguiden, så är det sånt här! Att tvingas bli en mobbare för att vara med på innelistan. Må inte gud bevare mobbarna, åtminstone inte offentliga mobbare…

Har du något nyårslöfte?
– Bli händig, inte gråta över fakturor, förklara för andra hur moms fungerar, rensa avlopp mer frekvent och slutligen börja äta kött igen (jag ska inte dra invandrarbarn-kortet här men jag orkar inte vara utan mina föräldrars mat längre, det är riktigt smärtsamt för er som inte vet. Inte heller orkar jag gå back i muskler jag pumpar ok?) 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!