Doc Lounge lanserar livesatsning

15:01 26 Jun 2015

I höst lanserar Doc Lounge sitt nya koncept Doc Lounge Live – ett projekt där de livestreamar Doc Lounge-evenemang från Babel i Malmö till olika bibliotek och kulturhus i Skåne.

Efter flera lyckade säsonger med nyproducerad dokumentärfilm breddar Doc Lounge-gänget nu sin verksamhet. Genom att livestreama sina evenemang till bibliotek och kulturhus i andra delar av Skåne än Malmö hoppas man kunna nå ut till ny publik. Lomma, Höganäs, Helsingborg, Svalöv, Skurup och Landskrona är först ut att delta i livesatsningen. Under själva sändningarna kommer det finnas möjlighet för tittarna att skicka in frågor och kommentarer via sms och Twitter som moderatorn på scen i Malmö plockar upp.

– Doc Lounges mål är att bredda publiken för dokumentärfilm och inspirera till samtal och engagemang globalt och lokalt med dokumentärfilmen som redskap. Vi har länge funderat på hur vi ska kunna nå ut ännu längre med våra filmer och för två år sedan föddes idén om Doc Lounge Live. Det är mycket roligt att vi nu har utvecklat konceptet tillsammans med våra fantastiska samarbetspartners, säger Maja Lindquist på Doc Lounge i ett pressmeddelande.

De första sändningarna av Doc Lounge Live äger rum den 20 oktober och den 1 december. Projektet genomförs med stöd från Kulturbryggan och Region Skåne och produceras av Doc Lounges streamingpartner Strobemedia.

Här kan du läsa mer om Doc Lounge Live. Läs även: "Månadens bästa scenkonst"

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!