Din guide till nationaldagen i Göteborg

Redaktion 14:44 5 Jun 2014

nationaldagen.jpg
Det är dags för det årliga firandet av att Sverige en gång blev till, och i år kan du göra det på de flesta sätt. Alltifrån basketturneringar, klubbar, filmpremiärer och såklart på en picknick. 

Internationaldagen

Stigbergstorget/Musikens hus/Bengans fik, 12:00-02:00
För första gången i Göteborg kommer gatufesten Internationaldagen att firas. Det blir bland annat världspremiär för Europa Europas video (regisserad av Roxy Farhat, musik av The Knife), Smakprov av Göthenburgo och flera konserter.
 

Picknickfestivalen

Apslätten & svarte mosse, 11:00-20:00, Gratis

Den årliga festivalen som numera börjar bli mer klassisk än Göteborgs symfoniker kör som vanligt på två ställen i Göteborg. I år backas det upp av bland andra School, Tikkle me och Indiekören.

 

Storgatans dag

10:00-22:00, Gratis

Den årliga gatufesten bjuder på basketturnering, loppis och en massa livemusik av bland andra Huset och Leafnuts and the Uplifters. Familjefesten som är en light version av Andra långdagen. 

 

Nationaldagsfirande i Slottsskogen

Slottsskogen, 11:00-17:00, Gratis

För den mer traditionellt lagda finns det klasiska firande i Slottsskogen där du kan kryssa mellan stugor, täljverkstäder, djurgårdar och konserter. Förmodligen en hel del kaffedrickande pensionärer och barnfamiljer som vallfärdar dit varje år för att se Göteborgs symfoniker.

 

Clandestino festival

Musikens hus, 12:00-02:00, 350kr

Som en del av Internationaldagen visar Clandestino var skåpet ska stå. Under fredagen slår de som vanligt på stort med inga mindre än Mykki Blanco, Labelle och Medusa.

 

Kim Ann Foxman

Yaki-Da, 22:00-03:00, 120kr

Sommaryaki öppnar upp terrassen och startar med Femtastic och Kim Ann Foxman i DJ-båset. Om vi känner Yaki rätt blir detta startskottet på en fantastisk sommar.

 

Les Femmes S'en Mêlent Gothenburg

Stora teatern, 21:00-03:00, 140kr

För andra gången kör klubben som vill visa hur mycket grymma kvinnor det finns i musikbranchen. Och ingen lär bli besviken den här gången heller när danska Nelson Cad, DJ-kollektivet Mahoyo och Min Stora Sorg är på plats.


Råkar du befinna dig i Stockholm på nationaldagen? Lugn, vi har en guide för dig också.
Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!