Det värsta språkliga misstaget som finns

11:19 10 Oct 2018

Frasse Levinsson brukar inte agera språkpolis. Men han gör ett undantag för ett särskilt brott.

Jag är egentligen ingen besserwisser när det gäller språk. Jag förstod ganska tidigt i mitt liv att vinsten av att påpeka för någon att det minsann heter "dra alla över en kam" och inte "dra alla över en kant" är närmast obefintlig och att det egentligen mest bara gör ens samtalspartner irriterad. Du kan utsätta mig för vilket språkligt fel som helst i ett vardagligt samtal, och jag kommer att låta det passera. Du kan till exempel prata om att "skilja agnarna från betet" och jag kommer att låtsas som det regnar. 

Men det finns ett språkfel som jag fan i helvete inte tål. Jag stötte på det senast för bara någon halvtimme sedan. Då bestämde jag mig för att det fick vara nog. Jag kan inte vara tyst om detta längre. Jag måste använda min röst till något viktigt.

Nu måste ni vara nyfikna på vad det är för ett fel som kan reta upp en zenmunk som jag. Därför ska jag inte hålla er på halster längre. Så här stod det i branschtidningen Resumé: "Perfect Day förstärker sitt podd- och profilstall med bland annat Petter Alexis Askergren, Alf Tumble och Ann Söderlund."

Bland annat????????????????????? Hur kan en vuxen tänkade människa som försörjer sig genom att skriva uttrycka sig på det här viset? Tror han att Petter Askergren, Alf Tumble och Ann Söderlund är olika föremål? Är han inte det minsta intresserad av språket och hur det fungerar?

Bland andra, heter det förstås när man talar om människor. Man borde gjuta betong kring fötterna på folk som skriver "bland annat" och sänka dem i Nybroviken. Sanna mina ord.

Stad: 
Kategori: 
3 Visa kommentarer (3)

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!