Det nya superbäret är här!

14:37 8 Apr 2009

Det svenska blåbäret har tappat lite av sin status som ett ”superbär” i och med de mer exotiska frukternas inträde på marknaden. Amazonasfrukten ACAI har till exempel länge fått bära den gula ledartröjan i klungan av superbär, tätt följt av goji och chia.Det svenska blåbäret har tappat lite av sin status som ett ”superbär” i och med de mer exotiska frukternas inträde på marknaden. Amazonasfrukten ACAI har till exempel länge fått bära den gula ledartröjan i klungan av superbär, tätt följt av goji och chia. Men nu är det dags för den kinesiska stenfrukten yangmei att ge sig tillkänna på våra breddgrader. Yangmei som fram till nu har varit något av en doldis bland superbären växer framför allt i Kina söder om floden Yangtze, och i Kina har man använt sig av det i över 2 000 år på grund av dess hälsosamma effekter.
Bäret är färgglatt, har en spännande lite hjortronlik smak och det är fullproppat med vitaminer, mineraler och antioxidanter. Det finns även forskning som indikerar att yangmei förhindrar blodsockrets omvandling till fett och kan verka förebyggande för cancercellers bildning och tillväxt. Slutligen innehåller bäret höga halter av antioxidanten OPC som sägs vara 50 gånger bättre än E-vitamin och 20 gånger bättre än C-vitamin på att oskaddliggöra fria radikaler som bidrar till åldrande.
Yangmei hittade till vårt lilla land via New York där dess juice är en av de trendigare dryckerna. I Sverige finns den än så länge bara i form av en Chiquitasmoothie tillsammans med hallon och björnbär. Men den rena juicen går att beställa på postorder.
Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!