Foto: Studio Emma Svensson, Felicia Masalla Eriksson

Det här är Tre60

16:56 4 Dec 2017

Tre60 heter musikkollektivet som spelade för gästerna på Nöjesguidens gala Stockholmspriset 2017 och lyfte taket med sång, dans och rap. efteråt har många undrat vilka de är. Här kommer några svar.

Vilka är ni?  
- Det är svårt att svara på. Vi har inte definierat oss än, men vi är ett kollektiv med artister och producenter. Vi är en grupp på 8 stycken som består av Paul Adamah "Khan-Ji", Nebay MelesEren Saygin, Robin Nazari, Ville Hasselberg, Ness Hakin "Ness", Isidor Estrada och Kris Adamah "TuSabeoch vi gästades av Ava på StockholsmprisetAlla kommer från olika hörn av Stockholm och har olika stilar och visioner, säger Paul. 

Vad gör ni?  
- I grund och botten är vi ett kreativt kollektiv som främst gör musik. Vi tycker om att försöka integrera olika genrer tillsammans. Längre fram kommer folk inse att vi inte håller oss till en genre. Vi vill förändra den svenska musikscenen och de musikaliska normerna. Eftersom musiken idag låter rätt så desktruktiv och ensidigt känner vi att glädje fattas i musiken. Det känns inte som att musiken har ett syfte längre. Vi vill ändra musikscenen på många olika sätt och på fler sätt än att skapa en ny genre. Det är inte något vi gör medvetet utan det bara blir så eftersom det är en del av oss. Vi vill våga utmana oss själva och det som finns där ute. Det får aldrig vara för bekvämt, svarar Robin. 

Hur träffades ni?  
- Det känns verkligen som ödet. Så naturligt och opåtvingatDet började med att jag skrev med Ville på ett forum som heter Reddit för ungefär 2 år sedan. Vi gjorde ett mixtape på Soundcloud och därifrån började jag skriva med Eren, en av våra producenter. Vi började ses i Stockholm och därifrån träffade jag Nebay och Robin som kände varandra sedan tidigare. Det kändes som ödet när jag träffade Robin. Vi hängde mycket i studion i Hornstull och vibe-ade mycket, pratade idéer och om vilka vi var. Nes umgicks mycket med Robin och Isidor är en av våra producenter som Robin jobbat mycket med. Allting föll på plats när vi sågsDet bara hände. Vi behövde ett team. Alla delade samma vision. Man skulle kunna säga att vi gick ihop som Avengers, svarar Kris.  
- Vi säker också ytterligare medlemmar, kreatörer som identifierar sig som kvinnor. Vi kan inte själva bryta normerna i musikbranschen om om vi själva är normativa. Hör gärna av dig, säger Paul.


Varför jobbar ni tillsammans?  
- I
 Tre60 har alla någonting speciellt som de bemästrar. Alla har olika influenser, och när vi jobbar tillsammans känns det som att vi utnyttjar våra enskilda egenskaper. Även om vi är olika individer med olika visioner så kan vi ändå klicka tillsammans när vi gör någonting ihop, svarar Robin.

Hur länge har ni funnits? 
- I drygt ett år. Tanken av ett kollektiv har funnit i 1,5 år men då allas image och karriärer står på spel när vi går ihop så har det tagit lite tid för oss att bestämma oss om vi verkligen ska göra det. Vi delar en image vilken kan vara lite risky, säger Robin. Nu har vi studio ihop, och när vi tog det steget fanns det något fysiskt att ta på. Det kändes mer verkligt då, säger Nebay. Nu har vi jobbat på här dag in och dag ut. Folk får hålla sig redo. Vi vill visa vilka vi är, säger Kris.  

Vart kan man lyssna på er musik? 
Eftersom vi har hållit oss till underground har vi bara jobbat i våra tunnlar. Musik från varje artist finns ute, men vi har bara släppt en låt under Tre60 och det är Robin Nazaris låt "Fack Life" som finns på Spotify. I Januari släpper vi vår första singel tillsammans.  

Mer från tre60 finns på Spotify 26 januari. 

 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!