Det här är Kvarteret

10:48 27 Jun 2018

Stockholm har fått ett nytt kulturparadis, vi har till och med kanske fått ett helt nytt kulturkvarter.  

Den nya satsningen Kvarteret som är belägen i Slakthusområdet är det senaste tillskottet när det kommer till musik, kultur och teater. Kvarteret kommer att ha öppet fem dagar i veckan och ha ett stort fokus på den elektroniska musikscenen men även på andra musikgenrer som inte alltid får utrymme inom den svenska klubbscenen. 

Bakom konceptet står ett flertal personer med erfarenhet inom bland annat klubb-, event och pr-branschen. Och målet är tillsammans etablera en unik kulturell destination med hela norra Europa som marknad.
– Trots våra åstadkommanden i startup-världen, musik, mode och konst så har Sverige generellt och Stockholm i synnerhet inte en enda kulturell plattform som inkorporerar musik, konst, teater och ger dessa näring så de kan växa och utvecklas. Istället blir de förtryckta och undanskuffade. Kvarterets mål är att ändra på det på ett sätt som är autentiskt, unikt och värdigt en stad som Stockholm och vi är mycket glada att staden har varit så tillmötesgående med det här projektet, säger Alex Drewniak som är medgrundare och talesperson för gruppen bakom Kvarteret.  

Området består av två utomhusdelar och två inomhusdelar, varav ett är ett gammalt slakthus som byggts om och renoverats. Kvarteret består av fyra olika områden som fyller olika funktioner; Fristaden, Kyrkan, Gatan och Torget. Samtliga områden är till för att skapa olika atmosfärer och beroende tid på dygnet och typ av tillställning samt performance. 

Artister och dj:s som är klara för Kvarteret i år är bland andra Jeremy Olander, DJ Seinfeld, Natasha Diggs, Avalon Emerson och Mall Grab. Kvarteret är beläget på Styckmästargatan 10 i Slakthusområdet på en 2,500 kvadratmeter stor yta och har en kapacitet för över 2,200 gäster.

Öppet: tor-lör 20-03, sön 14-03. 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!