Det här är Department

11:56 9 Feb 2018

En festival, två episoder och fokus på den elektroniska musikscenen.

Department är tillbaka för andra året, denna gång med något annorlunda upplägg men med samma kärlek för den elektroniska musikscenen. När festivalen Department gjorde debut förra året var det två dagars fest i Slakthusområdet. I år har arrangörerna Fanny Larsson och Calle Dernulf valt att sprida ut festivalen i två olika episoder och på två olika platser, Berns och Slakthusomårdet.

I år kör ni festivalen uppdelat under olika månader och olika ställen, varför?
Fanny: Bara det faktum att vi hade möjligheten att göra det. Department är inte nödvändigtvis ett fast format som återkommer år efter år med samma innehåll. Vi vill testa oss fram. Förra året var det en tvådagarsfestival och i år delar vi upp det med en klubbkväll på Berns med Dixon och en heldag den 26:e maj med femton andra akter. Men självklart med en tydlig röd tråd där man kommer kunna se tillbaka på Department och fatta hur det hänger ihop.

Hur har ni tänkt kring bokningarna?
Calle: Vi har bjudit in artister och dj:s som vi älskar och sen försöker vi skapa en skön blandning av nytt och lite gammalt, underground house och techno och elektroniskt som kan spreta och sticka ut en aning. Framförallt vill vi presentera musik som också passar sammanhanget och det handlar ju om vår inställning, hur vi tycker den här musiken ska upplevas och presenteras.

Den första episoden går av stapeln den 6 april på Berns och där spelar bland annat Dixon. På den andra festivaldagen den 26 maj spelar bland annat Solomun, Jon Hopkins, Recondite och DJ Clea på Slakthusomrdået, ett ställe som kanske skulle kunna kallas för hemmaplan för Department.

Vad tar ni med er och inte med er från förra året?
Fanny: Förra året var det en bladning av hiphop och elektronisk musik, i år fokuserar vi helt på det sistnämnda. Vår ambition är att Department ska bli bättre och större och då behöver man titta på föregående år med nyktra ögon, vad var bra och vad var mindre bra? Sen har vi tagit in mycket feedback från besökare och artister för att säkerställa att det kommer bli just bättre. Utöver det kommer vi lägga mer krut på maten i form av veganska food trucks och tänka om lite kring ljud och ljus.

Till dom som inte var på Department förra året, varför ska man gå?
Calle: Här blir det som en stor kvartersfest med en mäktig lokal, ett riktigt warehouse, och att uppleva Solomun där är vi övertygade kommer bli en upplevelse. Det är avskalat och industriellt men samtidigt fyller vi med fantastisk musik och framförallt människor som skapar värme och bidrar med passion. Stockholm bjuder ju idag på mycket klubbmusik så scenen växer och med det även kunnandet och kraven, och det älskar vi.

Mer information om Department hittar du här.

 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!