Med Beer & Bites skapas ett tillfälle för att njuta av god mat, ett gott öl och en god stund med vänner.
I en hektisk värld, där ens moderna liv rör sig för fort känner få att de har tillräckligt med tid. I dagens samhälle är det få förunnat att bara närvara och njuta av livet. Vi tror att ett liv väl levt är ett där vi njuter av de enkla nöjena i livet, utan att låta något komma i vägen.
Det är därför vi väljer den finaste Saaz-humlen för att brygga öl, det är därför vi har en egen upphällningsritual, och det är därför de bästa sättet att avnjuta öl är med små goda matbitar till.
I Beer & Bites har vi bett kocken Christian Hellberg komponera en meny av smårätter baserat på drycken. I en värld där vi annars väljer dryck till maten vänder de tillsammans på förfarandet och skapar rätter som förhöjer, bryggar över till och kontrasterar rätterna.
– Man kan inte kalla sig för kock om man inte kan göra mat till öl. Att dricka öl till maten är minst lika vanligt som att dricka vin, säger Christian Hellberg och fortsätter.
– Gott käk för mig är mycket smak, sen spelar det faktiskt inte så stor roll var det är, bara det är gott.
Christians meny består av godsaker som kompletterar den goda humlen från Saaz, den behagliga bitterheten och den maltiga fruktigheten.
BEER & BITES AV CHRISTIAN HELLBERG
RÅBIFF
tryffel, Karl-Johansvamp
FLATBREAD
getost och Stilton, serveras med fikon
GRILLAT LAMM
chimichurri
RÅSTEKT HUMMER
från Fjällbacka
BRÖDPUDDING
glödgat vinteräpple, vaniljfudge
Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 12, 2018.