Det alkoholfria naturvinet är här

08:57 12 May 2021

Den 12 maj släpper det svenska vinhuset Oddbird världens första alkoholfria, organiska och spontanjästa viner utan tillsatser.

Vindruvorna till Oddbird Low Intervention Organic No. 1 odlas på mineralrik vulkanjord i den italienska regionen Breganze. Odlingen sker helt organiskt utan konstgödsel, konstbevattning eller besprutning.
– Vi har skapat världens första alkoholbefriade naturviner där man faktiskt får uppleva platsen, naturen och klimatet där de odlas, säger Moa Gürbüzer som är grundare av Oddbird. Det utsatta klimatet på vulkanjord på hög höjd, samt den organiska odlingen, gör att vinrankorna får arbeta hårt. Resultatet är en naturlig styrka i vinet som klarar processen när alkoholen avlägsnas utan att tappa sin unika karaktär.

Vinerna, ett rött och ett vitt, är de första i en serie av alkoholfria naturviner från olika vingårdar i världen. Samtliga naturviner från Oddbird kommer endast att lanseras en gång och då i limiterad upplaga. Det vita vinet kommer i en upplaga om 8 000 flaskor, medan det röda produceras i 10 000 flaskor. Prislappen ligger på 109 kronor vardera och säljs via Oddbirds webbshop.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!