Den svarta lavastenen intar Göteborg

15:47 20 Aug 2018

Den svarta lavastenen benämns som ett av årets hetaste krogkoncept – nu kommer Blackstone Steakhouse till Göteborg. 

Konceptet är enkelt på Blackstone Steakhouse. Den viktigaste ingrediensen för en lyckad middag är den glödheta lavastenen som når upp till 400 grader. Här lagar man nämligen maten vid bordet, på varsin lavasten – som korean barbeque med en isländsk touch men för svenskar. 
– Koreanerna har en lång tradition med en stor sten som de lagar maten tillsammans på vid bordet, på Blackstone Steakhouse är det en sten på varje bricka, förklarar Fredrik Sönne. 
– Vi har lagt stor vikt vid fantastiska råvaror, vilket ju blir extra viktigt när man tillagar maten själv från grunden och tar sig tid för måltiden. Man väljer mellan fisk, vegetariskt och kött, vi har även en hel del veganskt, och tio olika smakrika såser och tillbehör. Alla ska hitta sina favoriter.

Den svenska upphovsmannen hittas i Falun men det är Fredrik Sönne, tidigare känd från restaurangerna Danilo, som nu tar konceptet till Göteborg. 
– Det är ett nytt och spännande sätt att få ta del av fina råvaror och många valmöjligheter. Dessutom socialt och trivsamt. Fokus ligger trots allt på de fina råvarorna och gemenskapen vid bordet. 

s52-gbg-blackstone1.jpg

Vad är det som gör den svarta lavastenen så speciell? 
– Den håller 400 grader, och klarar att hålla värmen under hela måltiden och det behöver inte tillsättas något fett; det är det viktigaste. Lavastenen håller värmen i en hel timme, och man kan steka lite mat åt gången i små bitar, i takt med att man äter, så är det nytillagat och fräscht hela tiden. 

Hur ser menyn ut? 
– Man väljer mellan fint nötkött, färsk fisk och vegetariskt. Man kan välja svenskt kött om man vill ha det bästa. Vi har fem olika potatissorter (eller ren sallad för den som önskar det) och tio olika smakrika såser att välja mellan. Man kan alltså komma hit många gånger och få helt nya smakupplevelser varje gång. Om man är vegan finns självklart en bra meny för det också. Menyn passar de allra flesta smakriktningar. 

Vad kan man förvänta sig när man äter middag hos er? 
– Att det smakar väldigt bra, det blir fantastiskt gott. Man har en social samvaro när man lagar maten vid bordet, man får en gemenskapskänsla ungefär som med fondue på bordet. Det är mycket att pilla med när man tillreder och äter maten ihop med de andra. 

Blackstone Steakhouse öppnade på Kungstorget 3 den 16 augusti. Restaurangen har plats för 150 sittande gäster och 300 lavastenar. 

Stad: 
Kategori: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 08, 2018.

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens hotellkomplex på Lindholmen ligger restaurang Fei.

Krogrecension: Husette

En nytändning och lägesföränding behövdes efter pandemin och det blå trähuset med stor potential, omringat av kulturskapare, skulle bidra med just det.

Bar Minimal

Vid sidan av ett sort fokus på naturliga viner har Bar Minimal gjort sig känt för sin hantverksmässigt tillagade pizza.

Bikt

När fyra rutinerade krogrävar slog sina påsar ihop blev resultatet restaurang Bikt.

Senaste krogrecensionerna i Göteborg

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!