Den stora utelistan – Stockholm 2017

Redaktion 09:36 20 Jun 2017

Utelistan 2017 är här. Nöjesguiden listar de som festar bäst, mest och har störst inflytande i klubb-Stockholm just nu, men också de som är on the rise på klubbhimlen.

1. Nicki S. Dar, artist
Hon ser ut att älska punk men dj:ar helst pop. Hon ser ut att inspireras av Paris Hilton år 2000 men sjunger rock. Sångerskan i Dolores Haze slutar aldrig att förvåna och hittas oftast på Spy Bar, sent, med ett champagneglas i handen.
Varför tror du att du fick en topp-placering?
– Jag ÄR ju ute fett mycket. Jag älskar att vara ute för jag får energi av att vara bland folk, blir väldigt lätt rastlös när jag är hemma.
Vilka skills behöver man ha?
– Man får gärna vara spontan och kunna gå ut planlöst. Omringa sig med folk man tycker om och känner sig trygg med.


Hur ser en perfekt utekväll ut?
– Det börjar hemma hos någon. Helst bjuder man in lite nya människor så att man inte bara är bästisgänget. Sen leker man dress-up och dricker Vina Maipo för det är gott och billigt, eller nej det är inte så gott ens men det är the standard taste white wine. Sen går man till Dovas på Hornsgatan. Och det är som en liten miniförfest för alla hänger där. Sen till klubben. Oftast Under Bron eller Spy Bar eller någon punkspelning i en källare någonstans där det går att köpa vitt vin i plastkopp. Sen går jag gärna på efterfest, men hemma hos någon annan, jag gillar inte att ha fulla människor hemma.

Vad är måsten för att lyckas med en bra festkväll?
– 1. Bli inte FÖR full. Det är bara tråkigt 2: Outfit on point. Smink on point. 3: Ha kul och lev i nuet! Pengar kommer och går men en kul utekväll består #lyxfällan


2. Kenxo Gacamugani, studerande
Han är fearless och går inte att missa. Du kan skatta dig lycklig om du hamnar på samma ställe som Kenxo som ser sina utekvällar som ett tillfälle att visa sina outrageous outfits. Oftast på Marie Laveau.
Hur känns det?
– Det känns helt sjukt att lilla jag toppar denna lista. Jag älskar att gå ut och ha roligt med mina närmaste vänner så jag känner mig ärad to be the king of night life. Tar det verkligen positivt, det känns fett kul. 

Varför tror du att du fick en topp-placering?
– För att jag är EXTRA! Allt med mig är bara extra upon extra. När man är född till att sticka ut, varför ska man gömma det? 

Varför är du så bra på att gå ut?
– För jag är mig själv när jag går ut. Jag är avslappnad och släpper loss och bryr mig inte vad folk tycker och tänker om mig. Jag gör det till ett evenemang. Dress to impress är alltid the motto. Jag älskar att chocka folk. Men egentligen så gör jag det för min egen skull, inte för att impa på okända människor, det är för att I like pretty things and I like looking all classy and swaggy. Det är verkligen jag, Bad and Bougie, det är en afrikansk grej som heter SAPÉ COMME JAMAIS! Det är i mig det är, i mitt blood to stunt, om man säger så.
Hur ser en perfekt utekväll ut?
– 
Drinkarna är kalla, jag kommer ut från duschen, jag är med mina vänner och vi fixar oss tillsammans. Det roliga i det hela är att ta sin tid och sminka sig, snapa allt och dansa till trap och sen börja stressa genom alla kläder man äger.
 Hur länge kommer du gå ut lika mycket som du gör nu tror du? Så länge jag har glöden och det kokar i mig så kommer ni se mig doin' shows ute.


3. Rebecca och Fiona, artister
När är de inte ute? 4. Josefine Jinder, artist
Få kan ha missat Josefine Jinders dekadenta festande och ännu färre hennes förkärlek till stökiga efterfester. Hur orkar man? Jo, man ser till att skivbolaget fixar ett kort till Sturebadet och chillar där dagen efter.
5. Joel Ighe, Nöjeschef på Spy Bar och Mono
Från Göteborg till Stockholm, från okänd till hybris på sociala medier. Joel festar hårt och ofta, och han älskar att dokumentera det. Extra plus för snabba solglasögon.
Hur känd är du?
– Strax under kändiskategorin "influencer" tänker jag. Som för övrigt ligger nånstans under kategorin "kom nästan med i Paradise Hotel"?

Hur känns det att du är under din kompis Josefin Jinder och över Johanna Schneider?

– Var och en efter förmåga till var och en efter behov.


6. Johanna Schneider, Trädgården/Under Bron, dj
En stockholmare vill ha tre kort gratis här i livet, ett SL-kort som gäller för alltid, ett Trädgården-kort som låter dig passera den långa kön och ett Under Bron-kort som gör att du slipper stå och köa i kylan när Studio Barnhus spelar. Och Johanna Schneider kan fixa de två sistnämnda, vi behöver nog inte säga så mycket mer än så.

Vad ska man göra för att få spela på Trädgården/UB?
– 
Det finns inte riktigt någon formel för det. Men man spelar sällan sitt första gig hos oss. Spela mycket i stan och utmärk dig, så snappas du nog upp!.
Hur orkar du vara ute så mycket?

– Den som har haft roligast när man dör vinner. Tricket för mig är typ att vara ute och göra lika mycket på dagen med. Jag inspireras i natten och verkar på dagen.7. Olivia Bergman, modell
Hon står framför kameran, bakom dj-båset och hon går före dig i kön till klubben. Olivia Bergman inspirerar oss inte bara till en bättre klädstil men också till bättre stämning. Om ett leende på läpparna och ett par Eytys på fötterna kunde döda.8. Amanda Winberg, artist
Hon kan inte bara sjunga, hon kan dansa också. 9. Kösten & Bullen, Nöjeschefer Kåken
Efter att ha dj:at på typ varenda klubb i Stockholm fick duon ta över Kåken. Sedan dess har terrassen fyllts med livespelningar, folk som hängt i markiserna och överhettade mobiler på grund av listförfrågningar.
Vem är good cop och vem är bad cop?

S: Vi är nog båda good cops. Jag är väl oftare på sämre humör är Bullen så MÅSTE någon vara bad cop – okej, jag är bad cop.
B: LOL, vi båda är good cops ju!10. Daff Kjellström, nöjeschef Spy Bar
Du har med stor sannolikhet hört om Daff men du har med all säkerhet hört Daff. Den högljudda blondinen har tillsammans med sina kollegor lyckats att skapa massklungor utanför Spy Bar sedan nyöppningen. Folket som vill in är dock inte det mest anmärkningsvärda, det är Daffs dans och hans förmåga att göra varje låt usel när han sjunger karaoke.11. Michaela Hamilton, profilansvarig Perfect Day och krönikör på Veckorevyn

Hon är proffs på pr och hon är otrolig på att festa. Michaela Hamilton var tidigare nöjeschef på Kåken och har hållit klubbar på bland annat Boq. Och vi vet ju sen tidigare att de som är vana att arrangera ofta även är bäst på att delta.

Varför är du så bra på fest?

– För att jag skiter i hur det egentligen ser ut att det är fatt med mig när jag skriksjunger till all musik och kramar folk i farten.

Var går du ut i sommar?

– Blir gråtfärdig av lycka när jag berättar att jag fått mitt första Trädgårdenkort någonsin i år, så där blir det ju. Sen tänkte jag sitta utomhus i olika miljöer som inte är på lokal. Orkar liksom inte koka och trängas med andra människors ångestsvett på klubb alltför ofta när det är sommar och allt. Det gör man ju ändå resten av året.


12. Oliver Kumbi, modell
Mystisk men snäll skrider han fram på de VIP:igaste festerna i Stockholm.13. Nadja Chatti, dj
Som en avgörande och självklar del inom Stockholms technoscen förgyller Nadja många av våra utekvällar när hon står bakom dj-båset och spelar musik.


14. Gustav Broström, skönhetsbloggare
Café Mask on, mask off. Gustav Broström är nog den i Stockholms uteliv som har bäst hy och inget återfuktar väl bättre än alkohol på valfri klubb i Stockholm?


15. Philip Hördegård, Content Manager Abby Priest
Från den småländska bygden till storstadens klubbar. Philip Hördegård syns ute mer än ofta och när han inte har sin onsdagsklubb står han bakom ett annat dj-bås och spelar. Enligt rykten brukar han även stå PÅ dj-båset ibland. För skador var vänligen fakturera ingen.

Det känns som att du lever på drinkbiljetter, har du någonsin köpt alkohol ute?
– Jag dricker otroligt lite. Och otroligt långsamt. Därför finns det alltid biljetter i min ficka. Jag har ca tvåhundra stycken i en pärm hemma, tänk en frimärkssamling.
16. Olov Tegby Frisk, fotograf
Sotarn går ut lika ofta som han tatuerar sig, det vill säga hela tiden och han står bakom dj-båset lika ofta som han fotar kändisar, det vill säga jätteofta. Om du inte har stått och skriksjungit medan Sotarn spelat Lisa Nilsson så föreslår vi att du tar ett varv runt kvarteret och återkommer.
Har du träffat Lisa Nilsson? Hur var hon?
– Näää :(  Men hon ringde å sjöng för mig på min 30-årsdag. True story. Då var jag lycklig.
17. Natasa Marijana, dj och grundare av Ladies Love Hiphop
Natasa loves hip hop och stockholmarna älskar när hon spelar den. Dansgolvet är alltid stökigt och aldrig tråkigt när Natasa styr musiken, och det gör hon på de flesta klubbar i vår huvudstad.18. Daniel Hallberg, AD på King och dj
Han syns ofta bakom dj-båset men också dansades framför. Han kanske inte är den stökigaste i vimlet men definitivt artigast. När Daniel Hallberg hoppar från klubb till klubb tackar han definitivt den som håller upp dörren.
19. Emilie Roslund, journalist

När hon inte skriver och poddar om dåliga Tinder-erfarenheter är hon ute och spelar skivor, och när hon inte spelar skivor dansar hon till andras musik, allt detta medan hon Instagrammar hela utekvällen på sin story.


20. Cajsa Wessberg, modell
Cajsa Wessberg har prytt omslag världen runt. Väl i Sverige ser vi henne på på klubben – ibland som gäst och ibland som en installation med en pensel i handen framför en dansande publik.


21. Fabio & Stef, dj:s
Få har missat denna eminenta duo och det är nog ännu färre som missat deras energi när de spelar musik.


22. Calle Lehmann, dj och låtskrivare

Calle är nog den mest glada festaren i Stockholm, när han spelar skivor så ler han, när han dansar så ler han och när klubben stänger så vägrar han gå hem.

Är du verkligen alltid så glad som du verkar vara?
– JA! Absolut! Sen är jag ju såklart ledsen ibland. Och då är jag förmodligen precis så ledsen som jag verkar vara. Fast det händer inte så ofta. Jag är vanligtvis ganska jävla glad nu för tiden. Kul att det märks!


23. Fatou Taal, dj och producent

Få gör så snabb klubbkarriär som dj Fatty, numera med permanent klubb på Trädgårdens Röda Rummet.


Hur gjorde du för att få en klubb på Trädgården?

– Det var George Chamoun, bokare på trädgården som frågade mig och Ronya (DJ TAMAM) om vi ville hålla klubb under sommaren på Röda rummet. Självklart, tänkte vi, och tackade ja.


Hur kom du fram till ditt dj-namn?
– 
Min pappa vill ha all cred och säger att han har kallat mig Fatty sen för alltid men fick faktiskt namnet från låten Miss Fatty med Million stylez.


24. Jade D'econzac Mbay, dj och modell
Från en spelning på Kåken till Berns cocktailbar, var än Jade befinner sig på för klubb är det ingen tvekan om att hon förmodligen är stiligast på klubben.
Vad skulle du aldrig ha på dig på klubben?
– Dunväst med dragsko och gummistövlar med klack.


25. Mariah Dahlgren, dj
Mariah aka Black Barbie går ut och hon gör det bra. Hon spelar musik när vi går ut och gör det ännu bättre.
Om du vore en barbiedocka, vad skulle din accessoar i lådan vara?
 
– En limpa Camel blue.

josefina_hillman_anita_andersson_0.jpg
26. Josefina Hillman & Anita Andersson, pr-konsult AWB och dj samt juriststudent och dj
Två usb-stickor, två kvinnor och techno. Anita och Josefina syns ofta på olika klubbar. När de inte dansar till musiken som redan spelas står de själva bakom dj-båset och får oss andra att dansa.

Vem av er är bäst på att festa?
– Som duo festar vi ju bäst tillsammans men med Anitas nya selfie-cam ligger hon lite snäppet före.


27. Nikita Lee, dj och entreprenör
Hon vet vilka hip hop-knappar hon ska trycka på för att få oss att dansa.28. Barbara Chamoun, musiker och grundare ODA Studios
Oftast är öl som godast när den kostar lika mycket som en sjundedels drink på Stureplan. När ska Barbara Chamoun få sitt namn ingraverat i guld på ett bord på Wollmars egentligen?
29. Christofer Garofalo, pointer F12
Han syns ofta på klubben, men ännu oftare utanför och det är inte för han inte kommer in utan för att han bestämmer om du får komma in eller inte.
Hur tänker du när du släpper in och nekar folk till klubben?
– Förutom det självklara att neka personer som har fel attityd så tänker jag inte så mycket. Sunt förnuft och bra feeling brukar räcka och 9 gånger av 10 skapar vi en perfekt mix utav människor.
Vilken är den perfekta mixen då?

– Den ultimata mixen skulle vara att ha A$AP Rocky och typ Marie Göranzon under samma tak samtidigt som Studio Barnhus körde B2B med Daft Punk. Men i övrigt så brukar det bli en bra mix när människor är där för samma syfte, att ha kul och lyssna på fet musik.


30. Sami Tahir, dj

Killen som smyger sig in bakom dig men alltid går framför dig. Med sin ödmjukhet har Sami inte bara lyckats ta över dansen utan också båset som får dig att dansa.
Dom som hänger sig kvar
Quetzala Blanco – Pointer Moon
Fjodor Nikolajev och Salvatore Scappini – Nöjeschefer Boqueria
Eija Skarsgård – Nöjeschef Vassa Eggen
Zeke Tastas– Spelar på sin flickväns klubb

Daniel Glasman – Nöjeschef Ibu
Payman Dehdezi – Nöjeschef F12
Patric Andersson – Nöjeschef på F12
Lill Lindqvist – Nöjeschef Ling Long
Tobias Isaksson – Artist
Daniel Lindström – Modechef Café
Andreas Leander-Engström – Artistansvarig Into the Valley
Mackan Lindström – Nöjeschef Lilla Baren Riche

Sandra Beijer – Bloggare
Miss Inga – Nöjeschef Familjen Ahlbom

Här finns utelistorna för Malmö och Göteborg.

Glöm inte att följa Nöjesguiden på Facebook.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 05, 2017.

Fler artiklar