Den 27 juni på Göteborgs-Postens redaktion - en historia om hur det blev fel

10:22 28 Jun 2017

Den 27 juni 2017 glömde Göteborgs-Posten bort att Göteborg inte är världens huvudstad.

Det är slutet av juni, och det råder vad elaka tungor skulle kalla nyhetstorka på Göteborgs-Postens nöjesredaktion. Det är den första sommaren sedan 1800-talet som Bruce Springsteen inte ska spela på Ullevi och det är en hel månad kvar till Håkan Hellströms konserter. Men allt det här ska komma att förändras efter ett nyhetstips om varför Chris Martin spelade Känn ingen sorg för mig Göteborg på Ullevi dagen innan.

När reportern kommer tillbaka från Drottning Silvias barnsjukhus vet hon att hon har guld i sina fickor. De sjuka ungdomarna har berättat att de var de som lärde Chris Martin Håkan Hellström-klassikern och att Coldplay-sångaren bjudit dem på en privat spelning. Knäcket har allt: Sjukdomsdrabbade ungdomar, en av sommarens största konserter, en fin gest från en världsstjärna och stadens store son. Det här är dagens klickis.

Men någonstans här går det väldigt fel. Nöjeschefen glömmer bort att Göteborg inte är världens huvudstad och ber reportern översätta artikeln till engelska.


The rest is Ullevi history.

De kablar ut knäcket på Twitter med rubriken Ill youths taught Chris Martin swedish song "Känn ingen sorg". Sedan blir det taggfest. De taggar Huffington Post. De taggar BBC. De taggar Buzzfeed. New York Times, The Telegraph och The Independent åker med utav bara farten.
Det Göteborgs-Posten inte hade räknat med var att murvlarna på New York Times, Huffington Post eller något av de andra internationella mediehusen inte har någon relation till swedish song "Känn ingen sorg". Därför blir det inga reportage i BBC eller CNN. Därför blir det ingen räkmacka och cerveza i Gothia Towers efter jobbet den dagen.

Glöm inte att följa Nöjesguiden på Facebook.

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!