Kastellet.

De vill skapa ett intimt open air på Kastellholmen

14:00 27 Jun 2019

Lördagen den 17 augusti förvandlar den nya dagsfestivalen Courtyard Motion Kastellet på Kastellholmen i Stockholm till ett open air. På lineupen står internationella och lokala houseakter.

Det är musiken som står i centrum när Courtyard Motion arrangeras för första gången. Platsen är det nästan 400 år gamla Kastellet vars flagga hissas dagligen för att symbolisera att Sverige befinner sig i fred. Kastellet i sin nuvarande form uppfördes 1848, men har anor ända från 1660-talet.

Bakom Courtyard Motion står klubbarrangörerna Tobias Joelsson och Anna Kohlin.
Med den höga nivå som levereras på dagens fester blir det svårare och svårare att erbjuda något speciellt för Stockholms klubbscen. Kastellet med sin placering och historia är en lika vacker som unik plats. Inget liknande koncept har genomförts på Kastellholmen tidigare och tillsammans med byggnadens fina symbolik för fred kändes det självklart för oss att arrangera en fest just där, berättar Tobias Joelsson.

Youandewan.

Först ut att annonseras av akterna är den brittiska house-dj:n och producenten Youandewan, som gör sin första spelning i Sverige.
– Vi vill skapa ett intimt och unikt open air med fokus på musiken. Akterna består av både utländska och lokala DJ:s som kommer skapa en grym stämning med Stockholm som backdrop, säger Anna Kohlin.

Fler akter kommer att annonseras under sommaren. Endast 200 biljetter kommer att släppas till Cortyard Motion, och dessa görs inom kort tillgängliga via ResidentAdvisor.net. Courtyard Motion arrangeras i samarbete med Cointreau, TT, Fever Tree och Red Bull.

 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!