Mattias Bohlin och Niklas Dahlman.

De vill revolutionera golfvärlden – och nå hippa Stockholmare

13:59 9 Feb 2022

Nätbaserade Happy Golfer passerar traditionella golfklubbar, och tar över en fysisk anläggning. 

Under det succéartade golfåret 2021 dubblerade den nätbaserade golfklubben Happy Golfer antalet medlemmar. Klubben examinerade även flest nya spelare och är nu en av de snabbast växande golfklubbarna i Sverige. Med 15 000 medlemmar är det också den tredje största klubben sett till antal medlemmar i Sverige.
– Golf har aldrig varit hetare och det är speciellt kul att det är en helt ny kategori spelare som upptäcker sporten. Vi ser framför allt att många yngre graviterar mot digitala medlemskap, mycket tack vare en bättre prisbild men också för att det är enklare att komma igång och få grönt kort online. Just grönt kort har tidigare varit en tröskel för många som inte haft sporten inom familjen. Vi kan också se att våra medlemmar i snitt har ett något högre handikapp, vilket betyder att fler nya golfare söker sig till oss, säger Mattias Bohlin som är grundare och VD på Happy Golfer, tidigare proffsgolfare samt golfkommentator på Discovery.

Nu tar klubben nästa steg och förvärvar Skälby Golf, en 27-hålsanläggning som ligger 30 min söder om Stockholm. Detta blir således Happy Golfers första fysiska golfanläggning, "Happy Golfer Stockholm", som ska locka ännu fler spelare med hjälp av smarta medlemskap, dynamisk prissättning, olika typer av event samt shuttles från city.
– Vårt mål är att modernisera golfen, göra sporten roligare och tillgängligare för fler. I och med övertagandet av Skälby Golf kan vi själva bestämma upplägg och prissättning. Vårt medlemskap med spelpott samt dynamisk prissättning gör att vi kan öppna upp för fler spelare samt göra det mer kostnadseffektivt för den breda massan. Vi vill vara motsatsen till de traditionella, dyra och exkluderande elementen inom sporten, fortsätter Mattias Bohlin.

Den 9 februari släpps de första nya medlemskapen till Happy Golfer Stockholm och i samarbete med golfbokningstjänsten Sweetspot lanseras ett medlemsskap i tre olika nivåer. Samtliga nivåer utgår från en spelpott som innebär att spelare betalar för den tid de faktiskt vill spela. Tidigare har golfspelare generellt tvingats bli fullvärdiga medlemmar eller delägare i en klubb.

Läs mer på happygolfer.se

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!