Foto: Hilda Arneback.

De vann Svenska Gastronomipriset för 2019

09:04 28 Jan 2020

Under en prisutdelning på Operakällaren förkunnades vilka aktörer som branschen själva röstat fram som de bästa under förra året.

Här är de kockar, krogar och sommelierer som är bäst i branschen när branschen själv får välja. 

Kockarnas Kock 2019
(Med en jury bestående av 100 av de bästa kockarna i Sverige)
Daniel Berlin, Daniel Berlin Krog, Skåne Tranås

Kockarnas Krog 2019
(Med en jury bestående av 100 av de bästa kockarna i Sverige)
Restaurant Frantzén, Stockholm

Konditorernas Konditor 2019
(Med en jury bestående av 100 av de bästa konditorerna i Sverige)
Fredrik Borgskog, Brøderi Borgskog 2019

Konditorernas Konditori 2019
(Med en jury bestående av 100 av de bästa konditorerna i Sverige)
Fosch Artisan Pâtisserie, Stockholm

Baristornas Barista 2019
(Med en jury bestående av 100 av de bästa baristorna i Sverige)
Anthony Nguyen, Alkemisten Kaffebar, Göteborg

Baristornas Kaffeupplevelse 2019
(Med en jury bestående av 100 av de bästa baristorna i Sverige)
Drop Coffee Roasters, Stockholm

Sommelierernas Sommelier 2019
(Med en jury bestående av 100 av de bästa sommeliererna i Sverige)
Rubén Sanz Ramiro, PM & Vänner, Växjö

Sommelierernas Dryckesupplevelse 2019
(Med en jury bestående av 100 av de bästa sommeliererna i Sverige)
PM & Vänner, Växjö

Årets Werner 2019
Privat sektor: Ulrika Brydling
”Kock och krögare, som under många år använt sina erfarenheter och sin breda kompetens till att stötta den kommande generationen i restaurangbranschen. Inte minst genom tävlingar för unga kockelever där hon på ett mycket ambitiöst, uppmuntrande och klokt sätt puffat ungdomar i rätt riktning i sann Werner Vögeli-anda.”

Offentlig sektor: Anna-Karin Quetel, Livsmedelsverket
”Nutritionist och projektledare som sätter måltiden i centrum– inte minst när det gäller en av de mest utsatta grupperna, de gamla. Om måltidssituationen inte är trivsam, hamnar inte maten i magen. Hon är en röst som tar plats i den allmänna debatten och med hennes fokus på helheten har hon bidragit till att Livsmedelsverket är en myndighet som inspirerar snarare än beordrar.” 

Gastronomipriset avgörs genom att 100 kockar i hela Sverige röstar på de fem kockar och fem krogar som de anser vara bäst i Sverige. Ingen extern jury är inblandad i tävlingen. Under 2016 introducerades samma förfarande även för konditorer och sommelierer som på samma sätt fått nominera de kolleger de anser vara bäst. Nytt för i år är att även baristor har fått vara med och rösta på samma sätt.

De fullständiga listorna för respektive kategori finns på restaurangvarlden.se.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Copine

Adressen på Kommendörsgatan 23 förpliktigar då den har huserat en rad krogar tidigare. Nu har den hamnat i händerna på Jim och Jacob.

Krogrecension: Hybrid

Blott ett stenkast från Tele2 Arena ligger den korsning av gastropub och helt vanlig restaurang som vi får anta att namnet anspelar på.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!