Foto: Adrian Pehrson.

De gör Sveriges bästa GT 2023

Redaktion 08:32 25 Sep 2023

Bartendern Albin Malmberg och butiksbiträdet Mirell Ekroot gör Sveriges Bästa Gin & Tonic.

För åttonde gången i ordningen har Schweppes tävling Sveriges Bästa Gin & Tonic gått av stapeln. Det blev butiksbiträdet Mirell Ekroot och bartendern Albin Malmberg som kammade hem guldmedaljerna i kategorierna hemmamixare respektive bartenders. Finalen avgjordes på Asian Post Office i Stockholm och livesändes dessutom.

Bartendern Albin Malmberg kammade hem vinsten i bartenderkategorin med drinken Rhubarb Rhapsody och butiksbiträdet Mirell Ekroot segrade i kategorin hemmamixare med sin Ginger, Will you berry me?. Guldmedaljörerna fick förutom den prestigefyllda titeln även en drinkvagn, sex Schweppesglas, ett hemmamix-kit med verktyg, samt en prissumma på 10 000 SEK per vinnare.
– Det här betyder jättemycket för mig och hela Gröna Lund som har följt mig genom hela processen, på ett sätt ser jag det som att jag tar hem vinsten för oss alla, säger Albin Malmberg som till vardags jobbar som bartender på Terassen Gröna Lund.

Årets jury bestod av dryckesinspiratören och youtubern David Kringlund, mat- och dryckesskribenten Rebecca Brage samt Nöjesguidens chefredaktör Pelle Tamleht.

Bartendern Albin Malmbergs Rhubarb Rhapsody

Ingredienser 

15 cl Schweppes Selection Mixers Tonic & Hibiscus
4 cl Hendricks Gin Flora Adora infuserad med timutpeppar
1,5 cl Rabarbersockerlag
Stora isbitar
Garnering: Två remsor rabarber som klär glasets kant. Toppa drinken med timutpeppar. 

Gör så här 

Klä glasets insida med två remsor rabarber. Fyll upp med stora isbitar. Tillsätt gin och rabarbersockerlag. Toppa upp med Schweppes Selection Mixers Tonic & Hibiscus, rör sedan varsamt med barsked. Garnera med timutpeppar. 

Rabarbersockerlag Ingredienser
5 dl vatten
5 dl socker 

1 stor rabarberstjälk 

Gör så här 

Koka upp vatten, socker och rabarber i en kastrull tills sockret lösts upp. Kyl lagen och låt den stå i kylen under natten. Sila av rabarbern efter ett dygn. 

Hendricks Gin Flora Adora infuserad med timutpeppar 

1 dl Hendricks Gin Flora Adora gin
1 msk timutpeppar 

Låt timutpeppar dra i gin i ett dygn eller mer. Sila av pepparkornen innan användning. 

 

Hemmamixaren Mirell Ekroots Ginger, Will you berry me? 

Ingredienser 

15 cl Schweppes Selection Mixers Tonic & Twist of Lime 1 cl lag av picklad rosa ingefära
1 cl sirap från maraschinokörsbär
2 cl citronjuice

4 cl Roku Gin
Flingor av havssalt efter smak
Garnering: 1 marachinokörsbär, 1 kvist thaibasilika 

Gör så här 

Placera större krossade isbitar i ditt glas ihop med en bit ingefära. Häll körsbärssirap, gin, salt, lag från picklad ingefära och citronjuice i glaset. Toppa upp med Schweppes Selection Mixers Tonic & Twist of Lime. 

Picklad rosa ingefära Ingredienser
200g ingefära, skalad och hyvlad 1 dl socker
1 dl risvinäger
5 dl vatten
2 nypor salt
2 cm rödbeta 

Koka upp vattnet. Lägg i ingefära och låt koka upp igen. Låt ingefäran sjuda på låg värme i två minuter. Rinn av vattnet och placera ingefäran i en ren glasburk. Koka upp vinäger, salt och socker, ta av när sockret smält. Häll lagen över ingefäran och förvara kylt. Redo att använda efter 3 timmar. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Fei

Lägst upp i Petter Stordalens senaste hotellkomplex, ute på Lindholmen, ligger restaurang Fei. En kinesisk tillflyktsort med utsikt över Göteborgs hamninlopp. Byggherren till fastigheten som restaurangen och hotellet ligger i är den kinesiska biltillverkaren Geely, mångårig ägare till Volvo. Med en ambition om att skapa en kinesisk restaurang i absoluta toppklass, öppnade ägarna upp plånboken på vid gavel och importerade både stora delar av inredningen, samt några enligt utsago, riktigt vassa kinesiska kockar.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!