Foto: Julia Dansarie.

De gör Sveriges Bästa Gin & Tonic 2019

09:02 2 Sep 2019

För femte året i rad har Schweppes korat Sveriges bästa såväl hemmamixare som proffsbartender. 

I finalen av årets upplaga av tävlingen deltog tre finalister i vardera kategori, och vinnande ur proffskategorin gick Corner Clubs bartender Aron Larsson Firouzbakhsh med sin variant Pink on Pink.
– Att jag vann känns överväldigande, men såklart väldigt kul! Jag brukar alltid komma tvåa men idag var det min tur, säger Aron Larsson Firouzbakhsh, vinnare i Sveriges Bästa Gin & Tonic för professionella bartenders 2019.

I hemmamixarkategorin segrade Örjan Westerlund, som bland annat toppat sin GT med en skvätt IPA. 
– 
Det var verkligen oväntat, roligt att juryn var djärv och valde mitt bidrag som gick utanför boxen

Juryn bestod av mixologen och Schweppesambassadören Douglas Anasagasti, Omakas bryggmästare Hedda Spendrup och Nöjesguidens chefredaktör Pelle Tamleht. Recepten till båda vinnardrinkarna hittar du här nedan.

Pink on Pink.

Bartendern Aron Larsson Firouzbakhshs GT ”Pink on Pink”

Ingredienser:
5 ml picklad rabarberlag
50 ml Stockholms Bränneri Pink Gin
Toppa med Schweppes Premium Mixers Tonic & Pink Pepper
Garnera med picklad rabarber 
Fläderspray  

Glas: Klotglas med fot

Recept: Picklad rabarber och rabarberlag 
1 dl ättiksprit (12%)
2 dl strösocker
3 dl vatten
Rabarber
Gör en klassisk 1-2-3 lag. Koka upp ättika, vatten och socker. Rör tills sockret löser sig. Häll lagen över din rabarber. Låt kallna.

Recept: Fläderspray
En knippe färsk fläder
Vodka
Placera flädern i vodkan. Låt kallinfusera i två dygn.

Tillredning:
Täck insidan av glaset med en lång bit picklad rabarber. Addera sedan isen och den picklade rabarberlagen. Häll i Stockholm Bränneri Pink Gin och toppa med Schweppes Premium Mixers Tonic & Pink Pepper. Spraya med fläderspray.

Last Night in Sweden.

Hemmamixaren Örjan Westerlunds GT ”Last night in Sweden”

Ingredienser:
Grovt krossad is 
5 cl Hernö Gin
2 cl mango & passionsfruktpuré
Schweppes Premium Mixers Tonic & Hibiscus
4 cl A Ship full of IPA
1 kvist rosmarin 
1 kvist citronmeliss 

Glas: Highballglas

Recept: Mango- och passionsfruktspuré
Mango
Passionsfrukt
Flädersaft
Limejuice
Ta lika delar av samtliga ingredienser och mixa ihop dessa till en slät puré. 

Tillredning:
Ta rikligt med grovt krossad is i glaset. Fyll på med gin, mango & passionsfruktspuré och häll i Schweppes Premium Mixers Tonic & Hibiscus. Toppa med IPA:n och garnera med rosmarin och citronmeliss.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Poppy

Öppningen är fortfarande så pass ny att inte ens serveringstillståndet är på plats i samband med att vi besöker krogen för första gången.

Krogrecension: Gurras

I samma ögonblick som vi stoppar in foten på Postgatan 16 möter huvudpersonen själv upp med ett fast handslag och ett smittande leende på läpparna.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!