Foto: Julia Viklund

De blir nöjeschefer på Kasai

13:32 15 Oct 2018

I en källarlokal på Linnégatan gömmer sig en värld full av musik, kulinariska upplevelser och fest. Och dom som tar över festligheterna är inga mindre än Daniel Arnesson och Amanda Persson. Vi har pratat med nöjescheferna om vad vi kan förvänta oss av Kasai och klubben Ochaya.

Berätta om er själva, vilka är ni?
Daniel: Jag kommer närmast från ett 05-ställe Hells Kitchen och Stureplansgruppen och är inne på mitt tredje år i nattlivet. På dagarna driver jag en start-up DROPS med några andra, som verkligen börjar ta fart. Mer om det i en annan artikel. Jag sitter fortfarande fast med min roomie Charlie Lindström på Östermalm, där som många vet att vi har levererat några fester som har gått till historien. Jag jobbar alltid så har svårt att hitta en hobby, bortsett från Fortnite.
Amanda: Jag har hoppat runt bland olika nattklubbar och barer sen 6 år tillbaka. Har trots min inte så gamla ålder börjat känna mig lite gammal och 05 klubbarna är inget jag orkar längre då jag också jobbar heltid som projektledare på dagarna.

 

Vad kan vi förvänta oss?
– Kasai och framförallt klubben Ochaya är välkänt för deras upplevelser och har en enorm utlandskänsla. Där nere kommer det bli stökigt minst sagt. Vi har en massa idéer på hur vi kan utveckla, det finns bland annat ett litet rum som hittills är ganska outnyttjat. Det kommer vi öppna upp mer och erbjuda många roliga överraskningar. Vi gör även en satsning i loungebaren i restaurangdelen på övervåningen med signaturcocktails och roliga dj-bokningar o lite lugnare skönare häng, för att kunna erbjuda våra gäster allt. Dem har tidigare inte haft några nöjeschefer heller vilket även är en förändring. Det finns även en trend som går mot tidiga kvällar och det har varit så ett tag, särskilt nu när det börjar bli kallare. Kasai har tillstånd till 03 men är ofta som bäst mellan kl 23-02, det passar vår målgrupp perfekt. Jag vill i alla fall vill ha en paus från sena sommarnätter även fast dem är väldigt uppskattade. Ni kan förvänta er riktigt spårade kvällar där man kommer hem i rimlig tid.

Vad kan vi vänta oss av premiären?
Daniel: Premiärenhelgen 19–20 oktober kommer vara storartad. Kasai fyller två år och har satsat enormt stort på den helgen PLUS att jag och Amanda har premiär, ni kan förvänta er en helt galen produktion och fest. Mer kan jag inte säga, jag vill att ni kommer och upplever det. Det kommer bli mycket folk som alltid, kom i tid.

Vilka vill ni ska besöka er?
–  Jag tycker alla ska komma och uppleva det enormt genomarbetade japanska köket och toppdrinkarna, klubben är vi lite mer restriktiva kring med en gästlista. Vi kommer dåna ut hip hop och deep house i en perfekt blandning, så alla som gillar allt som jag sagt i den här intervjun är välkomna att höra av sig för att komma förbi.

Stockholm får allt fler barer och klubbar, hur utmärker ni er bland det växande utbudet?
– Vi märker att gästen börjar bli mer och mer medveten och sätter högre press på klubben, klientel, service och stämning. Alla klubbar blir jämförda med utländska klubbar vilket jag tycker är rimligt men värt att tillägga, vi har lite andra lagar och regler här. Jag tycker vi utmärker oss för att vi vågar satsa, istället för att komma till samma klubb in och ut så ger vi något mer. Folk vill ha en upplevelse, vilket vi ska ge dem. Det är alltid något som händer på Kasai.

 
Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!