Stafettpinnen passas vidare till en välrenommerad duo.
De senaste två somrarna har restaurangen på Grå Gåsen drivits av gästkrögare, först i form av Danyel Couet (Allegrine) och ifjol av Klas Lindberg (Portal). Nu står det klart vilka som kommer att driva krogen i sommar.
Det är Emelie Zung-Hee Svensson från kungsholmsrestaurangen Agnes som tillsammans med Douglas ”Dogge” Tjärnhammar-Alm från Kagges och Kagges Sillkafe i Gamla Stan kommer att hålla i trådarna.
– Här kommer idéer från både Agnes och Sillkaféet mötas genom en bättre mash-up där svenska, i synnerhet gotländska, råvaror formar säsongens svenska klassiker samtidigt som inspiration hämtas både från Sydeuropa och Asien, säger Emelie Svensson.
Menyn kommer att bygga på både små och stora rätter som med fördel delas över bordet. Samma känsla återfinns även i vinlistan.
– Grå Gåsens vinlista kommer att vara dynamisk och noggrant utvald, där våra gäster både ska få möjlighet att prova något nytt och oväntat och kunna landa i trygga val. Sedan ser vi såklart till att det även finns en och annan vinraritet att gå loss på.
Krogen kommer att hålla öppet från den 27 juni till den 28 augusti.