De blir årets gästkrögare på Grå Gåsen 2022

Redaktion 15:03 1 Mar 2022

Stafettpinnen passas vidare till en välrenommerad duo. 

De senaste två somrarna har restaurangen på Grå Gåsen drivits av gästkrögare, först i form av Danyel Couet (Allegrine) och ifjol av Klas Lindberg (Portal). Nu står det klart vilka som kommer att driva krogen i sommar. 

Det är Emelie Zung-Hee Svensson från kungsholmsrestaurangen Agnes som tillsammans med Douglas ”Dogge” Tjärnhammar-Alm från Kagges och Kagges Sillkafe i Gamla Stan kommer att hålla i trådarna.
– 
Här kommer idéer från både Agnes och Sillkaféet mötas genom en bättre mash-up där svenska, i synnerhet gotländska, råvaror formar säsongens svenska klassiker samtidigt som inspiration hämtas både från Sydeuropa och Asien, säger Emelie Svensson.

Menyn kommer att bygga på både små och stora rätter som med fördel delas över bordet. Samma känsla återfinns även i vinlistan.
– Grå Gåsens vinlista kommer att vara dynamisk och noggrant utvald, där våra gäster både ska få möjlighet att prova något nytt och oväntat och kunna landa i trygga val. Sedan ser vi såklart till att det även finns en och annan vinraritet att gå loss på.

Krogen kommer att hålla öppet från den 27 juni till den 28 augusti. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Peacock Dinner Club


Foto: Thomas Wal

 

Det är nog fortfarande så att de flesta tänker på Peacock som en nattklubb, och inte en restaurang. Men ”dinner club”-idén är där och även om det känns märkligt att lalla ner några våningar under jorden för att få i sig lite mat är det värt det.

Il Dona

 

En promenad från Hovedbanegården, på en av Köpenhamns äldsta gator Magstraede ligger Il Dona. Stommen är italiensk passion med nordiska rötter och även inredningen följer denna paroll. Bastanta träbord och vita bjälktak samsas med italiensk dukning och familjär lyx. Den ambitiösa vinlistan serveras i bålgetingbon till glas och det finns ett 30-tal flaskor att välja på vid vårt besök.

Moriskan Bistro

 

Vid vad som måste kallas Folkets Parks verkliga A-läge har Moriskans Bistro haft öppet sedan sommaren drog sina första andetag. Läget är ofta viktigare än maten på en uteservering och, tycka vad man vill, Moriskans utsikt beskrivs bäst som ett avsnitt Allsång på Skansen regisserat av Romain Gavras.

Moon Thai Kitchen

 

Vi har hört att Moon Thai Kitchen är som i Thailand. Det visar sig vara fel då vi varken ser tuk-tuks utanför, lady boys eller feta tyskar.

Restaurang Himalaya

 

Det är svårt med förväntningar när man ska på nepalesisk restaurang. Vilka referenser ska man utgå ifrån egentligen? Den lilla restaurangen vid Kronhusbodarna är nästan tom, men det är en sen måndagskväll och det mesta i stan är stängt.

Green Mango


Foto: Christian Andersson

 

Det finns flera anledningar att äta på den här lilla thairestaurangen. Solen på sommaren som strålar över uteserveringen, färgerna i maten som tar för sig lite mer än på andra thairestauranger i stan och fullt av gäster som ger stället energi.

Ät för Haiti

Idag måndag donerar F12-gruppen intäkterna från alla sina restauranger till jordbävningsoffren på Haiti. De stockholmsrestauranger som ägs av gruppen är Grill, F12, Salongen, Smak på Restaurangen, Brasserie Le Rouge, Le Bar och Kungsholmen. Passa på att dra ditt strå till stacken.

Malay KöketAtt särskriva kan vara på ont och gott. Gott när det är avsikligt och ger en rolig innebörd, blir en snackis eller helt enkelt ser bättre ut visuellt. Ont när det framkallar syftningsfel och blir svårt att hitta på internet.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!