De blev årets mikroöl

16:07 3 Feb 2015Om det var cirkusattraktionerna i montern, flörtigt röstfiske eller bara en väldigt bra produkt som avgjorde låter vi vara osagt. 

Klar vinnaröl på Nöjesguidens Ölmässa blev nämligen med god marginal PangPang Brewerys Flamingo-Go, som vann såväl juryns som publikens hjärta. 

Grattis till förstaplatsen, Fredrik Tunedal
–Tack! Vad glad jag blir. Det finns rättvisa i världen! Jag satt inte ner en enda stund under hela mässan utan stod och hällde upp öl samtidigt som jag skrek "Rösta rosa!". När jag startade för fem år sen tyckte min omgivning att jag var galen när jag sa upp mig från mitt jobb och startade ett bryggeri. Vilken revansch!

Vad händer nu?
–Ja, nu finns det en risk att jag vågar ta tag i mina andra idéer också, haha! Antingen så startar jag en bananbåtsverksamhet eller satsar allt på min kattblogg.

En annan öl i din monter som blev populär var en slags semmelöl där du staplade mandelmassa, öl och grädde i ett glas. Är det något vi får se mer av framöver?
–Det blev en sjuk succé! Nu överväger vi att släppa den kommersiellt. Den stora utmaningen blir att få skiktningen av dessa ingredienser att lira ihop i flaskan.  

Det vinnande ölet kommer som Nöjesguiden tidigare har rapporterat om att finnas till försäljning på HTL Kungsgatan under en överskådlig tid framöver. Pontus Bauer är lounge manager på HTL och lokalpatriot.
–Kul med PangPang! Deras vågade smaker och flaskdesign kommer att passa alldeles perfekt här på HTL. Roligt också med ett stockholmsbryggeri. 

Topp tre öl enligt besökarna på Nöjesguidens Ölmässa
1. Flamingo-Go, PangPang Brewery
2. Södra IPA, Södra Maltfabriken
3. Belgian Red Strong Ale, S:t Eriks Bryggeri - Translantic #1

Här kan du se samtliga tävlande öl

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
1 Visa kommentarer (1)

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!