Foto: Jonathan Perlmann.

De 10 bästa ställena att dumpa någon i Stockholm

Felicia Takman 15:03 11 Jun 2021

Varför bryr vi oss så mycket om att hitta den perfekta platsen inför en första dejt, men så lite om platsen där det ska ta slut? För att fira releasen av sin EP Alla gör slut tar Felicia Takman saken i egna händer och ger sig ut på jakt – efter platser perfekta för just ditt uppbrott.

1. Cosmonova (rymden)

Finns det någonting som får ens problem kännas så små som rymden? I perspektiv med solsystem och planeter känns ju ett break-up ganska obetydligt. Så varför inte unna din partner ett bredare perspektiv? Förslagsvis i de djupa och sköna fåtöljerna på Cosmonova, omfamnad av rymdens trygga mörker.   

+ Vackert 
- Rätt dyrt och stor risk för existentiell ångest 

2. Häktet vänster & Häktet höger

Att gå vidare snabbt kan ibland kännas skönt. Som tur är finns då Häktet vänster som med en mysig atmosfär, god öl och sina dryga 10 meter till Häktet höger lyckats kombinera det bästa av två världar. En snabb dumpning och sedan är det bara att traska över kullerstenarna till den andra baren. Kanske har du sett till att några kompisar redan väntar på dig med en kall cava?
 
+ Kombinationen av nöje och nytta 
- Brist på tid för reflektion

3. Toaletten på Barobao

Du vet aldrig hur ett break-up kommer tas emot eller vilka känslor som tar över. Därför kan det vara schysst att erbjuda möjlighet till ett värdigt gråt på en väl inredd toalett. Hos Barobao på Hornsgatan finns både högtalare, italienskt kakel och plats för känsloyttringar – stora som små. Dessutom finns en rad mindre rätter till bra pris för den som väntar utanför.  

+ Rymligt och obegränsat med papper 
- En toa är alltid en toa  

4. Mahalo

Vem har sagt att break-ups behöver ske på kvällen? Känns det som en seg och långsam väntan att gå hela dagen och vänta in timmarna kan du börja dagen med en klassisk brunch-dump. På Mahalo kan du i en mysig, trygg och färgglad miljö riva av plåstret under de bästa förutsättningarna: med en god vegansk acaibowl och en havrelatte. Är du rädd för en halvbra reaktion av ditt kommande ex och en obekväm stämning? Här får du hundraprocentigt stöd av tjejgänget vid bordet bredvid.

+ Närhet till HSP-människor 
- Dyrt och närhet till HSP-människor 

5. En butik som upphör  

Platsen du väljer för ditt break-up kommer i all evighet förknippas med ditt ex. Då kan det vara skönt och praktiskt med en plats som, likt er relation, kommer upphöra. En butik som stänger igen för att sedan bli ytterligare ett Bröd & Salt, eller varför inte unna er ett riviningsobjekt som ändå ska jämnas med marken? Ett tips är att hålla utkik efter någon av de få Carlings som överlevt eller valfri Indiska.

+ Du behöver inte undvika en speciell plats
- Det kan öppna något riktigt trevligt på samma adress 

6. Galgbacken på medeltidsmuseet

Historisk symbolik för snabba avslut. Här sätts även känslor för ett avslut i perspektiv. 

7. Amfibiebussen

Är du rädd att inte få prata ut ordentligt eller att din partner kommer storma därifrån? Lura med hen på amfibiebussen som börjar på land men sedan överraskar med en timme lång tur till sjöss. 

8. K-Karaoke

Gå från att vara två till att bli solo genom att riva av ett – förslagsvis Stronger med Kelly Clarkson. Perfekt för dig som vill ställa till med en scen.

9. Ivar Los park

Bjud ditt blivande ex på en minnesvärd utsikt samtidigt som hen får höra varför just ni två inte passar så bra ihop. Ett plus för dig som inte uppskattar ögonkontakt utan hellre vilar blicken på Rådhuset.  

10. Håkan Hellström på Ullevi

Ibland är det svårt att sätta ord på vad man känner. Så låt Håkan göra det istället. Späd sedan ut era tårar med alla de som kommer rinna längs kinderna på hans känslofyllda fans.

Felicia Takman är aktuell med EP:n Alla Gör Slut pt. 1

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!