David Guetta till Karlstad

Festivalbloggen 15:50 29 Apr 2015Live Nation presenterar sin största satsning sedan Way Out West: The Island Festival i Karlstad. Första bokningen stavas David Guetta. 

Beatles gjorde sitt
allra första framträdande utanför Storbritannien på inget mindre ställe än Stora Torget i Karlstad. Nu, 50 år senare, gästas samma torg av ännu en världsartist när arrangörerna bakom Summerburst flyttar dit för en dag. Första bokningen är ingen mindre än David Guetta och Lennart Åhs, vd på Great Event of Karlstad, jämför eventet med The Beatles spelning i staden 1963 ”det här betyder jättemycket för Karlstad”, säger han till SvD.

– Vi har längtat efter att göra något ute i Sverige. Syftet är att komma närmare den publik som kanske inte alltid åker till festivalerna i storstadsregionerna. Nu har vi äntligen fått en huvudartist som vågar och vill satsa på det här med oss, säger Karl Ohlsén Pettersson på Live Nation i samma SvD-artikel.

Namnet syftar på att festivalen kommer bli citat ”en oas av nöje” och kommer äga rum den 15 augusti. Biljetterna släpps den 5 maj och resten av lineupen, som kommer bestå av både svenska och utländska artister och dj:s, presenterats löpande. 

Gillar du inte David Guetta? Läs om andra svenska festivalbokningar här eller här

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!