Foto: Amandra Andréas.

David Andréas släpper ny singel

14:39 9 May 2018

David Andréas är tillbaka med ny musik. 

Under 2017 bytte du musikalisk inriktning, hur kommer det sig?
– Det är nog mer en fråga om sound än musikalisk inriktning. Med åren bli man mer okompromissbar, gör sin grej och jag har hittat en estetik jag trivs med och där jag kan experimentera och blanda allt jag gillar. Jag spelar in alla instrument för första gången och vågar ta ut bredare musikaliska svängar, ge mer tid åt experimentella ideér. Det är fortfarande musik i indie-popfåran men nu kan vad som helst hända. Förvänta er musikaliska utflykter, remixer, och multi-media kampanjer. Musiken är mitt Shangri-la, mitt egna ständigt utvecklingsbara utopia. En plats jag blir riktigt hög på!

Du har släppt två låtar vars namn lätt associeras med droger, men trots det styr du en drog- och alkoholfri fest – Hur kommer det sig?
Temat och inspirationen till Trippin var vågsurfing och känslan att ”dansa” fram på vågen. Den känslan av eufori och närvaro som infinner sig när man blir ett med naturen på ett minimalistisk men samtidigt maxat sätt. Liksom känslan i att vara kär. Get High handlar fortsättningsvis om att bli hög av en relation, våga blotta och förändra sig själv. Vägra begravas under cynism eller materiella ting.  

– Jag vill slå ett slag för det drogfria livet och medvetet anspela på dessa laddade begrepp, ifrågasätta och gjuta nytt liv i vad det är att känna sig hög, lycklig, euforisk och fri. Att vara ärliga, härliga och se varandra. Det finns otaligt många kreativa sätt att bli hög på livet utan att ta tillflykt i kemiska substanser.

Vad gör dig berusad på livet?
Bra relationer, bra vibrationer och bra situationer gör mig hög på livet.

Din musik sägs ha ett Västkust-sound över sig – vad är ett?
– Snillrikt låtskriveri och uttryck sprunget ur en mix av frustrerande, blottande och romantiska känslosvall, charmerande skevhet och ett saltstänkt underdogperspektiv.

Hur skulle du beskriva din musik?
– Ditt mest solblekta favoritblandband. Tänk dig det som Joaquin Phoenix diggar och dansar lite obrytt till under en promenerande längst Santa Monica Beach.

Get High är en av fyra singlar som släpps under sommaren 2018. En franskt osande discoremix Get Higher är ute 16/5 och i höst kommer fullängsplattan Late Bloomer.

 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!