19 Glas i Gamla Stan, Stockholm.

Därför slamrar grytor och kastruller

19:02 21 Jan 2021

Varje dag vid 15:00 slamrar landets krögare för att protestera mot hur illa ställt det är för restaurangbranschen. Såhär lyder deras krav. 

Nyligen fastställde regeringen en förlängning av alkoholförbudet till den 7 februari. Det är andra gången förbudet, som gäller servering av alkohol efter klockan 20:00, förlängs och krögarna börjar bli minst sagt irriterade. 

Initiativet Grytor och kastruller syftar framför allt till att få Regeringen att betala ut de utlovade stöden till branschen, och är alltså inte en direkt protest mot just alkoholförbudet eller andra restriktioner i sig. Väldigt många krögare har emellertid reagerat på kortsiktigheten med vilken förbudet har förlängts. Den förra förlängningen, som då gällde till den 24 januari, kommunicerades med blott ett dygns framförhållning. Förlängning nummer två kommunicerades alltså idag den 21 januari, tre dagar innan den träder i kraft. 

Detta i kombination med att krogbranschen, precis som många andra, väntar på såväl utlovade permitteringsstöd som omställningsstöd ligger till grund för grytskramlarinitiativet som även uppmanar folk att skicka protestbrev till statsminister Stefan Löfven. 

Kravlistan lyder kortfattat:
1. Att omställningsstöd betalas ut
2. Att permitteringsstöd betalas ut
3. Att betalningstiden för skatter förlängs

Aktionen har nu pågått i drygt en veckas tid och alltfler krögare ansluter sig löpande. Läs mer om initiativet på grytorochkastruller.se.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Petri

Petter Nilsson har tidigare bland annat ansvarat för driften på Spritmuseums restaurang och drivit restauranger i södra Frankrike.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!