Dåren Karlsten är inne och fördärvar igen

10:52 24 Jan 2020

Läs allt om Emanuel Karlstens senaste haveri.

Emanuel Karlsten har haft en riktig Emanuel Karlsten-vecka. Han har till exempel hunnit med att tipsa om Marriage Story och att man uteslutande kan köpa svarta strumpor om man vill slippa att sortera strumpor. Men det är inte allt. 

Historien tar sin början på Rebecka Weidmo Uvells Twitter, där hon anklagar Alice Bah Kuhnke för kulturell appropiering.

Problemet är bara att det inte är Alice Bah Kuhnke på bilden, vilket Karlsten får reda på genom att fråga Bah Kuhnke rakt ut. 

"Sorry, måste fråga: är det du på bilden? Ser så olikt ut dig!", skriver han i hennes kommentarsfält.
"Ha ha! Nej", svarar Bah Kuhnke.

Här hade han kanske kunnat nöja sig. Men Karlsten är inte färdig. 

"Men det hade nog varit bra att skriva vem det var på bilden", konstaterar han. Som om det vore någon sorts regel att man skriver vem det är om man lägger ut en bild på någon som liknar en.

Bah Kuhnke svarar: 

"Jag brukar inte skriva namn på alla på alla bilder. Det kan finnas olika skäl bakom. Ibland vill inte alla stå med med namn. ibland vill de gärna. Helt olika".

Här hade han verkligen kunnat nöja sig. Men Karlsten är inte färdig.

"Ok, men åtminstone förtydligat ”en kompis på bild” eller liknande", skriver han.

"Eller så kan svennar lära sig se skillnad på folk med mörkt hår", invänder en av Bah Kuhnkes följare.

Även Bah Kuhnke får nog.

"Men herre! Just i detta fall? För att människor som hela tiden dygnet runt letar anledningar till att sparka på mig INTE ska göra det i onödan? Eller? Va fan!", skriver hon.

Håll i hatten nu. För nu skriver Karlsten sin märkligaste kommentar hittills. 

"Fattar att det inte är lätt att vara politiker. Har ingen regelbok att erbjuda tyvärr. Och hade aldrig reagerat om det inte vore för uppmärksamheten det fick på Twitter".

Det är märkligt skrivet därför att det var ju en regelbok han hade att erbjuda. Det är också anmärkningsvärt att Karlsten tycker att Bah Kuhnke borde ha förutsett Weidmo Uvells tweet. För han skriver ju i princip att det hade varit okej att inte skriva ut namn om det inte vore för all uppståndelse på Twitter. Men den kunde ju Bah Kuhnke av naturliga skäl inte veta om när hon skrev bildtexten.

Det här är inte första gången Emanuel Karlsten är inne och fördärvar. Läs även om Emanuel Karlstens sömnlösa natt
 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!