Foto: Kristofer Jansson.

Dansa med Klaudy

Redaktion 09:00 25 Jan 2023

Exilgöteborgaren Klaudy har precis släppt sin fjärde singel. Nu är videon till densamma här.

Under 2022 släpptes Dö för er skull och Solen i Göteborg och sedan dess har Klaudy byggt sig en fanbase, spenderat otaliga timmar i studion och hunnit med att varit ute och spelat. 

Tillsammans har de två senaste singlarna nästan åtta miljoner lyssningar på Spotify. 
– Det känns såklart skitnice att det ökar. Den senaste har flest streams och det är den jag är mest nöjd med av alla! Men lyssningarna känns ändå lite lite jämfört med andra och var jag vill vara liksom.

Var vill du vara då?
– Störst såklart! 

I världen?
– Nej, jag skulle inte vilja bli sådär känd i hela världen, det verkar bara jobbigt. Sverige är jättebra för mig. Jag tänkte köra världen först och hela min karriär på engelska men sen insåg jag hur svårt det var att vara personlig på engelska. Det är inte ens modersmål liksom.

I början av januari släpptes den senaste singeln Dansa med mig.
– Det är en poplåt men handlar om att man är på nattklubb och ser någon jättesnygg. Typ snyggaste man sett och så vill man bli älskad. Men det bottnar liksom i att man är ensam och att nattklubb verkligen kan vara en väldigt trasig plats för människor att söka kärlek på.

Bakom artistnamnet Klaudy hittar vi exilgöteborgaren William Schenberg. 
– Jag är 23 år gammal, från Göteborg och håller på med musik. Jag är också professionell sudokuspelare, pojkvän, bror och son.

Och vad fick dig att börja med musik?
– Den har varit med från början. Morfar och morbror är musiklärare och några i familjen spelar i band så man har liksom fostrats in i det. Sen kommer jag från en kristen familj så alla har varit i kyrkan och där är jättemycket musik. Jag har varit med och sjungit i kör och spelat i bandet så musiken har alltid funnits där liksom.

Hur kommer det sig att du lämnade Göteborg?
– Jag ville inte ens dit egentligen men var tvungen. Eller nej men inte riktigt kanske man jag kände inte så mycket människor i musikbranschen här. Men jag hade en polare som kände lite folk i Stockholm så då flyttade jag dit. För att satsa på riktigt liksom. Hans lägenhetskontrakt löpte precis ut så vi sökte och hittade en tvåa tillsammans. Jag sov på vardagsrumsgolvet i ett och ett halvt år. Det var som det var.

Vad inspirerar ditt skrivande?
– Allting handlar om en känsla. Jag skriver utifrån mina känslor och halva min karriär har liksom varit på distans från typ hela mitt liv i Göteborg, så det har funnits mycket jobbiga känslor. Det blir lite som en slags dagbok där man skriver av sig men också sätter melodi på känslorna. Kort svarat så är det väl livet som är inspirationen.

Vad kan vi vänta oss av dig 2023?
– Jag tror verkligen att 2023 kommer att bli mitt år! Vi har varit lite dåliga på att släppa låtar men nu har vi försökt mappa upp något slags schema där målet är släpp runt var sjätte vecka ungefär. Och så ska jag spela in ett tv-program nu i vår också. Det är det första som händer efter släppet av Dansa med mig.

Vadå för tv-program?
– Det är lite hemligt sådär ännu men det är en ny SVT-satsning som heter Songland.

På tal om 2023; har du några nyårslöften?
– Jag ska ta tag i min träning. Jag har tränat mycket i mina dar och det är bara att komma igång och sen är det roligt. Förra våren hade jag inte så mycket mer än jobb så satte igång med träning sex dagar i veckan, käkade tonfisk till frukost varje morgon men sen fick jag operera bort mina halsmandlar och gick ner allt jag gått upp. Sen ska jag ta tag i min ekonomi. Bli lite mer vuxen, bli en bättre pojkvän och uppvakta flickvännen mer.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera