Dags för Distortion

Redaktion 21:31 16 May 2022

Det är återigen hög tid att fucka ur i den danska huvudstaden. 

Mellan den 1-5 juni är det återigen dags för den nästan veckolånga folkfesten Distortion. Musikfestivalen startades i Köpenhamn som ett spontant initiativ redan 1998 och har sedan dess befäst sig som ett obligatoriskt inslag i den danska festivalfloran. Festivalen lockar i snitt 100 000 besökare dagligen vilket gör den till en av de största stadsfestivalerna i Europa. 

Festivalen består av tre grenar i form av Distortion X som är de större gatufesterna, Distortion Club som utgör klubbspelningar samt den stora finalen i form av Distortion Ø. Den sistnämnda utgör finalhelgen som går av stapeln på Refshaleøen den 3-4 juni och har artister som Four Tet, Todd Terje samt Bedouin på sin lineup. 

En hel del av arrangemanget är gratis, såsom gatufesterna i Vesterbro, Actionhygge och Havnehygge. Till de andra evenemangen köper du antingen ett festivalpass som gäller till hela festivalen alternativt en dagsbiljett till respektive scen. Biljetter finns till försäljning via Ticketmaster. 

Som enda svenska representant har fullservicebolaget Aloaded bjudits in till årets upplaga av Distortion. Detta sker i samband med att Aloaded satsar internationellt och öppnar kontor i Köpenhamn. Bolaget kommer således att kurera en egen scen under torsdagen den 2 juni där artister som Deki Alem, Stella Explorer, Vacation Forever och Klara Keller kommer att uppträda. 
– Vi tycker att det är hög tid att få fler danskar att upptäcka svensk musik och vice versa. Danmarks musikscen är verkligen intressant och genom att finnas på plats i Köpenhamn skapar vi fler möjligheter till samarbeten mellan Sverige och Danmark, vilket känns superkul och aktuellt. Vi ser verkligen fram emot att fira detta på Distortion, säger Love Cerda Ojensa, Senior Label Manager med placering i Köpenhamn.

Aloadeds scen hittar du på Saxogade i Vesterbro och den är aktiv mellan 16-22 torsdagen den 2 juni.

Läs mer och köp biljetter på cphdistortion.dk. 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
Publicerad i tidning: 

Texten har även publicerats i Nöjesguiden nr 05, 2022.

0 Kommentera

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!