Arkivbild

Då öppnar Omnipollo i Göteborg

13:10 15 Jan 2018

Datumet för Omnipollos nya bar i Göteborg är äntligen klart.

– Det är uppenbart att Göteborg är Sveriges ölhuvudstad, säger grundaren Henok Fentie till GP.se.

Under 2015 öppnade bryggeriet sin omtalade bar, Omnipollos hatt på Söder i Stockholm. Att nästa tillhåll skulle bli Göteborg var inte speciellt oväntat. Omnipollo producerar nämligen sin öl på Dugges bryggeri i kranskommunen Härryda.

– Vi vill erbjuda möjligheten att komma direkt till källan och dricka ölen som bryggs lokalt. Här kommer köket att servera seafood, till skillnad från i Stockholm där vi gör vedugnsbakad pizza, säger Henok Fentie till GP.se.

Baren på Plantagegatan är ett konstverk i sig. Delar av den är handmålad av ett gäng konstnärer och det samma gäller både glasen och handtagen på tapparna.

Omnipollos bar öppnar den 20 januari, på Plantagegatan 3 i Göteborg.

 
Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Dubbel Dubbel Polhemsplatsen

I ett antal år har Erik Sundfeldt och Lars Olsson med gäng, försett göteborgare med wontons, bao och en massa sugarsnaps. När den fjärde Dubbel Dubbel-restaurangen skulle öppna var hajpen enorm. Lokalen är dubbelt så stor som de tidigare och med ett läge i ett fd. rätt så “ruffigt” område. De som längtade mest efter the grand opening var trots allt GP som efter år av sunkiga mackor från Netto skulle få vällagad lunch – och det fick dem, men middagsgästerna fick vänta lite längre. 

Krogrecension: Bistro Odette

Bistro Odette är litet, men det inte minimalt. Här är det istället familjärt och hemtrevligt på ett sätt jag inte är van vid. Det personliga är återkommande här. Arbetsstyrkan består av de två ägarna, paret Emma och Mathias. Den ena har många strängar på sin lyra och agerar både kock och när behovet finns även servitör. Den förstnämnda är allt i allo – hovmästare, sommelier och servitör.  

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!