Då har Filip och Fredriks nya film premiär

Redaktion 12:49 15 Dec 2023

Filip och Fredrik försöker tända Filips pappas livsgnista i Den sista resan.

Det är sedan tidigare känt att Filip och Fredrik arbetar med en ny långfilm. Fram till nu har duon inte pratat offentligt om vad filmen handlar om. Men nu är det slut med hemlighetsmakeriet. I ett pressmeddelande från Nordisk film berättar duon att filmen heter Den sista resan och har premiär den 1 mars 2024.
 – Pappa har i flera år pratat om att han vill ha en ”sista konversation” med mig. Han har alltid varit dramatisk. Jag viftade ganska länge bort tanken på att gå honom till mötes, just av den anledningen. Saker kan lätt bli en självuppfyllande profetia. Men när jag märkte att han faktiskt gled djupare och djupare in i en depression, så kände jag mig tvungen att göra nåt för att hjälpa honom ut ur mörkret. Så jag tog med honom på den här resan, från Köping till den franska rivieran. Och det är den resan som blev den här filmen, säger Filip Hammar. 
 – När den här processen var i sin linda, så sa vår producent Lars Beckung att ”man vill göra en film, där biobesökarna när de lämnar salongen vill ringa sin mamma eller pappa”. Jag hoppas vi har lyckats med det. För man kan aldrig höra av sig till sina nära och kära för mycket, fortsätter han.


 

Fredrik Wikingsson beskriver filmen som det mest känslosamma han någonsin varit inblandad i.
– Jag har ju känt Lars lika länge som jag känt Filip och hela det här projektet är gjort med hundra procents hjärta. Det i sig betyder såklart inte ett skit om filmen inte svänger, men kan man kombinera underhållning med en personlig och stark berättelse, då har man korn på nåt, och jag tycker fan att vi har det, säger han.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera