Crybaby & Spira spelar på Malmöpriset

13:24 25 Jan 2019

Dj-duon spelar på Nöjesguidens Malmöpris 2 februari.

När Thea Birde och Emma Therkelson inte gigar solo utgör de tillsammans dj-duon Crybaby & Spira. Senaste tiden har de synts mycket på klubbar i Malmö och Köpenhamn.

Hur kommer det sig att ni började spela tillsammans?
Emma: Jag var på ett event Thea spelade på och när det var klart tog vi en cigg ihop. Jag tror att vi båda var så peppade på att typ bli kompisar. Vi bestämde oss för att hänga dagen efter och så kom frågan bara upp. Två dagar senare satt vi hemma hos mig och övade och en dryg vecka efter det hade vi vårt första gig.
Thea: Både jag och Emma var nyfikna och sugna på att börja spela men behövde väl någon slags ”knuff” eller något/någon som pushade en. Det kändes som att vi både befann oss i någon fas där vi var extremt peppade och sugna på att ”göra något” och gå all in för ett projekt, och eftersom vi inte kände varandra alls så kändes det väldigt spännande att lära känna varandra genom något kreativt som vi delade.

Vilka är ni som duo?
E: Vi började spela tillsammans och bokas mycket tillsammans men vi gör även gig enskilt/tillsammans med andra dj:s. Som duo är vi kollegor som tycker det är fett att kunna hjälpa varandra och dela på upplevelser, vi hjälper varandra att komma framåt!
T: Ja, vi gigar separat också, men när vi spelar tillsammans som en duo blir allt väldigt maxat, haha. Jag tror att känslan vi vill förmedla och som vi nog utstrålar är samma som har drivit oss mycket: vänskapsförälskelsen. Det är en sån sjuk high man kan få, och den vill vi ge publiken på klubben också. Eftersom vi inte kände varandra alls innan vi började giga tillsammans så har spelningarna blivit väldigt laddade och intima. Vi har liksom utforskat och fördjupat vår vänskap under varje gig och jag tror att det märks att vi är väldigt taggade på varandra.
E: Vi båda var helt nya i branschen och kastades in i den världen ganska oerfarna, vi tvingades typ hitta en trygghet i varandra väldigt snabbt och på så sätt samverkar dj:andet och vänskapen på något vis.
T: Även om branschen på ytan kan tyckas ha blivit mer jämställd så är det fortfarande väldigt mansdominerat när man kommer in i det, och det blir ofta en ganska macho och påfrestande miljö. Man är sårbar, och därför har det blivit så viktigt för oss att hitta trygghet, kärlek och support hos varandra. Mitt under giget kan vi stanna upp och ge värsta kärleksförklaringen till varandra.

Vad spelar ni för typ av musik?
E: Allt! Nej men typ allt vi tycker är gött. Allt med en good vibe. Vi jobbar med feeling. En härlig gränsöverskridande mix med allt som får oss att vilja dansa. Det ska gärna vara överraskande och maxat.

Vad kommer ni att bjuda på under Malmöpriset?
T: Värsta bästa kompis-mixen!
E: Vi ska som vanligt bara ha så jävla roligt. Bjuder eventuellt på en koreografi också.

Här hittar du biljetter till Malmöpriset!

 

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!