Cornelia Jakobs till Södra Teatern

11:23 21 Nov 2021

Den 24 november intar hon stora scenen på Mosebacke. 

Efter ett och ett halvt år som har sett sisådär ut på livefronten är det dags att levla upp rejält, vilket Cornelia Jakobs bokstavligt talat gör när hon ställer sig på Södra Teaterns stora scen. 

Du gjorde även ett par festivalspelningar i somras. Hur känns det att vara tillbaka "på riktigt"? 
– Alltså obeskrivligt. Jag kände att det hade hänt något med min scenoutput från innan pandemin, på de första festivalgigen i somras. Eftersom allt fortfarande livestreamades kunde jag se det i efterhand, och jag reagerade på att jag log extremt mycket mer. Det va lite spännande att se, för många av mina låtar är ganska tunga eller sorgliga, men även de låtarna mådde bra av ett litet leende, utan att det blev psykopatiskt. 

Man är så himla trött på att prata om pandemin, låt oss istället blicka framåt. Hur ser nästa år ut för dig som artist? 
– Haha, tack! Instämmer. Nästa år kommer nog att bli mitt mest busy år någonsin faktiskt. Jag har samlat på mig en jäkla massa låtar och idéer och är redo att börja kulspruta med start efter nyår. 

Förra året släppte Cornelia två singlar, varav den ena Weight of the World var soundtracket till en HBO-serie. Det hintades även om ett album med samma namn. 

Kommer albumet snart? 
– Ja man kan ju verkligen undra när det där albumet ska komma, haha. Jag har jobbat på albumet i snart fem år. Det har tagit sin tid av olika anledningar. Dels så hamnade jag i en utmattningsdepression för drygt fyra år sen, som jag i våras började komma ur. Det är mycket bättre nu men jag har fått en väldigt låg stresströskel i relation till hur jag va innan, som i och för sig var ohälsosamt hög. Så det finns nog en poäng med att inte komma tillbaka helt eventuellt, man vill ju hålla i längden. Men nu är jag back on track, så albumet är i sikte!

Vad kommer du att bjuda på under spelningen på Södran? 
– En känslomässig resa som skiftar i landskap, vissa mer filmiska och drömmiga platser, till att de blir full on rockkonsert, blandat med lite akustiskt. Både släppt och osläppt material, så låtar från albumet som komma skall. Till saken hör är att sen jag började må bättre efter utmattningen så har jag känt en stark dragning till mina roots, jag är så jäkla taggad på lite rocknroll igen! Kommer du? 

Jag kommer.

Cornelia Jakobs spelar på Södra Teatern den 24 november. Biljetter finns här

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!