Foto: Kitty Lingmerth

Cornelia Jakobs släpper ny singel och spelar live

17:22 21 May 2020
Cornelia Jakobs släpper den 22 maj en ny, hjärtknipande singel vid namn Dream away, en låt som är hämtad från ett kommande album. Dagen därpå spelar hon live under Låt Live Leva.
 
Med egna ord beskriver Cornelia Jakobs sin musik som känslosvallande livemusik, och jag kan inte göra annat än att hålla med. Singeln blir den första för året och låten behandlar en närståendes bortgång. 
 
Kan du berätta lite om nya singeln?
– Den heter Dream away och den är skriven som ett brev från min bästa vän till hennes mamma, efter att hon tog livet av sig. Jag satt och skrev med min dåvarande pojkvän när jag fick beskedet. Min vän har varit som en syster till mig i 15 år så jag har bevittnat deras komplexa relation på nära håll. Texten skrev sig lite av sig själv efter att jag fick veta. Detta är nu några år sen och när vi pratar om det idag har vi kommit fram till att den kommer ur ett ganska ungt och argt perspektiv, trots att den också är fylld med sorg och någon form av komplicerad kärlek. Jag skulle tro att det kommer komma en uppföljare med mera terapi-timmar i ryggen och kanske mer förståelse och förlåtelse. Det vore fint.

Singeln kommer från ett kommande album, kan du berätta lite om det? 
– Albumet som heter Weight of the world arbetas med för fullt och har varit en lång process under flera år. Men jag är glad för att det tagit tid, saker behöver få växa fram organiskt, för mig är det så iallafall. Jag är jättestolt över mitt kommande debutalbum, jag hoppas bara att jag ska få klart det någon jävla gång! Tanken är släpp i höst, jag har siktat på oktober men vågar inte lova för mycket i och med pandemitider och allt vad det innebär. I och med att min största kärlek i livet är att spela live så skriver jag musiken utifrån det perspektivet och jag kommer verkligen att vilja göra en turné i samband med albumet!

Inte nog med att Cornelia Jakobs har en ny, berörande singel att se fram emot. Cornelia äntrar även scenen på Hobo på Lördagen den 23 maj för den andra upplagan av Låt Live Leva. Nytt program, nya överraskningar men med samma syfte - att vara ensamma tillsammans. 

Hur känns det inför Hobo på lördag, taggad??
– Jag är sjukt taggad! I nuläget känner jag mig svältfödd på gigs, jag mår inte bra om jag inte får spela live, så jag är faktiskt orimligt exalterad. Jag hoppas på en jädra massa swishar för det är riktigt skralt i kassan nu asså. Tuffa tider för en musiker. 

 
Se Cornelia Jakobs live session i OxhagenSe även Låt Live Leva från Hobo live på lördagen den 23 maj via Twitch
 
Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 
0 Kommentera