KOKOKO!

Clandestino utökar vårens klubbprogram

15:16 14 Feb 2020

Inför den 18:e upplagan av Clandestino Festival har arrangörerna laddat med en konsertserie. Festivalen fortsätter även samarbetet med stockholmsklubben Fasching. 

Clandestinos program med livespelningar rivstartade med flera februarikvällar på Oceanen och sträcker sig över hela våren fram till festivalen som äger rum i Göteborg mellan den 4-7 juni 2020. 

Nästa livekväll blir på Folkteatern den 6 mars där den audiovisuella Montréalgruppen Jerusalem In My Heart får sällskap av organisten Kali Malone samt indiepoparen Lucrecia Dalt. 

Därefter väntar en spelning på Oceanen den 1 april med den ombytliga taiwanesisk-kanadensiske musikern och skådespelaren Alex Zhang Hungtai. Under artistnamnet Dirty Beaches kombinerade han tidigare kärleksfull indie med rock ’n’ roll-estetik, bara för att strax därefter dyka upp som jazzmusiker under namnet Last Lizard. Han har även hunnit med ett inhopp i husbandet som figurerade i den moderna uppföljaren till David Lynchs tv-serie Twin Peaks.

Inför den 18:e upplagan av Clandestino Festival som äger rum i Göteborg 4-7 juni 2020 har den Grammisnominerade folkmusikern Sara Parkman anlitats som co-curator. Hon tar därmed över stafettpinnen som innehafts av artister som José Gonzáléz, Wildbirds & Peacedrums, El Perro del Mar, Mariam The Believer de senaste åren.

Förra året inledde Clandestino Festival också ett samarbete med Fasching i Stockholm, där de tillsammans bokade de ett antal artister som spelade på båda ställena. Det ledde bland annat till hyllade konserter med The Como Mamas och Bonga. Detta samarbete fortsätter även i år, med en rad akter som kommer till Sverige i juni. Bland dessa märks bland annat KOKOKO! som är ett samarbete mellan musiker från Kongo Kinshasa och den franska elektronmusikern Débruit. De besökte även festivalen 2017, och har sedan dess turnerat flitigt världen runt. 

Clandestino Festival skapades ursprungligen med syfte att uppmärksamma fallet Peter Ekwiri som föll offer för svensk flyktingdumpning i Ghana. Bland andra asylsökanden som klassificerats med “okänd identitet”  skickades Peter Ekwiri tillbaka till sitt påstådda hemland – ett land som han tidigare aldrig hade satt sin fot i – där han hamnade i fängelse i tre år utan rättegång. Mötet med Ekwiri i Ghanas huvudstad Accra 2003 blev startskottet till den första upplagan av Clandestino.

Arrangemanget på Oceanen sker i samarbete med Kulturhuset Oceanen och arrangemanget på Folkteaterns lilla scen sker i samarbete med Folkteatern i Göteborg.

Biljetter till festivalen finns ute nu via www.clandestinofestival.org.

Vårens Club Clandestino-program

12 feb (Oceanen): Nahawa Doumbia [ML] + Goat [JP] samt bokrelease för Andrzej Tichýs Renheten
21 feb (Oceanen): Siri Karlsson 
22 feb (Oceanen): Faarao Pirttikangas [FI] 
6 mars (Folkteatern): Jerusalem In My Heart [CA]+ Kali Malone [US] + Lucrecia Dalt [CO/DE]
25 mars (Folkteatern, Lilla scen): Lula Pena [PT] + Lea Bertucci [US] 
1 april (Oceanen): Alex Zhang Hungtai [CA/TW]
11 april (Oceanen): Vanligt Folk 
9 maj (Oceanen): Onipa  

Konserter som arrangeras i samarbetet mellan Fasching och Clandestino

Sara Parkman – Fasching 4 juni samt specialarrangemang på Clandestino 7 juni
Kokoko! – Fasching 5 juni och Folkteatern 6 juni
Aziza Brahim – Folkteatern 6 juni och Fasching 7 juni
Sahra Halgan – Oceanen 4 juni och Fasching 6 juni
Mark Ernestus’ Ndagga Rhythm Force – Fasching 6 juni

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!