CFHILL storsatsar med virtuell utställning

12:03 7 Apr 2020

Black Voices/Black Microcosm blir galleriets största samlingsutställning någonsin. 

Den nya utställningen på CFHILL kommer att gå att ta del av såväl digitalt som via privata visningar i galleriet. Black Voices/Black Microcosm är curerad av Destinee Ross och samlar totalt 31 konstnärer. Det är en blandning av unga konstnärer på väg att etablera sig samt äldre som haft genombrott både i sina hemländer och internationellt. Vissa arbetar på sin slututställning, andra har redan en lång utställningshistorik. Utställningen omfattar totalt 60 verk. 

Destinee är en ung konstkurator som tidigare bland annat har samkurerat internationella grupputställningar för Museum of Contemporary African Diasporan Arts (MoCADA). Black Voices/Black Microcosm är den senaste i en rad av grupputställningar där CFHILL bjuder in oberoende kuratorer. 

Det kommer att hållas en digital vernissage live på CFHILLS instagramkonto den 8 april klockan 19:00, där besökare kan interagera och ställa frågor till konstnärerna själva såväl som till Destinee. Vernissagebesökare kommer även att kunna klicka sig runt genom utställningen på en specialsajt. 

Black Voices/Black Microcosm pågår mellan den 8 april till den 16 maj. 

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!