Celezte stänger för säsongen – med flaggan i topp

08:04 28 Aug 2015
Övre bilden: George Chamoun, Vendela Lundberg, Noah Gibson, Sofia Neves, Amelie Dahlbäck och Tora Bolin. Nedre bilden: foto av Frank Nordenberg.
 
Ingen har väl missat Riddarholmens Celezte, klubben som tog sommaren med storm? Denna helg nalkas det säsongsavslutning i lokalerna som utökats för att nu även husera officiell efterfest för Popaganda. På menyn ser vi namn som Cherrie, Lorentz, Madi Banja, Maluca och två internationella akter som kommer få ett grovt överraskat Riddarholmen att gunga av nöje.
 
Klubben, som drivs av konceptansvariga Amelie, Noah, Tora, George, Sofia och Vendela, har sått sitt frö i klubbmarken och vuxit enormt från första helgen. Tidigare har vi sett saker som oljebrottning, voguing, Cakes Da Killa, bio och sjuka konstutställningar. To name a few! Inför den storslagna helgen kollade vi med de sex konceptansvariga vad de tar med sig från första sommaren och hur deras höst ser ut.
 
Vad minns ni mest från säsongen?
Amelie: Jag kommer minnas alla stökiga och goa stunder med slushies, #JeSuisLeFuq, Date och när Tora och hennes kompis Monika firade sina födelsedagar på gården.
Noah: När Intergalactic Gary hamnade på Crazy Daizy istället för Celezte trettio minuter innan han skulle spela och jag hämtade honom med en taxi – hela säsongens stress avklarad.
ToraMåste vara ärlig och säga att jag minns mitt Tora-Lejonhonababy-storhetsvansinne när jag firade min födelsedag två veckor för sent! Fick världens finaste överraskningsliveframträdande! Även Celezte-toan, stämningen på R&B-karaoken, alla som hängde upp och ned i båset på gården. Och vår bartender Rehanna svettdansandes med solfjäder i baren!
GeorgeOm man får vara partisk är mitt bästa minne från säsongen nog Pride-festen på söndagen med Klubb SISSY som jag anordnade. Cakes Da Killa körde ett helt sjukt bra livegig, det var tårtbuffé och oljebrottning och en massa annat kul som hände.
SofiaAlla otippade som låg på Celezte-toan under Messy Pride. Typ: politiker och nyinvigda straighta gone bi + Filip och Fredrik. Men egentligen kommer jag bäst ihåg känslan av att sitta i vår överknökade bio och kolla på någon poolparty-spanking-scen ur Queen Bee Empire och tänka "det här är så magic!".
VendelaVogue-kingarna på invigningen, Faggot Apparel-festen när alla hängde upp och ner i takbjälkarna, alla gånger vi har stått och flamsat på Celezte-toan och i hissen, Lorentz och Madis överraskningsgig, Jin Mustafas set andra helgen, folks besatthet av att ta av sig tröjan samt folks besatthet av våra vakters instagramkonto. Och kaviarincidenten, det tog många dagar innan min näsa hade glömt den.
 
Vad gör ni i höst?
Amelie: Jobbar på café och har semester.
Noah: Musik och semester till att börja med!
Tora: I höst knegar jag vidare i mitt everyday life, äter popcorn i sängen och spelar Canasta.
GeorgeI höst jobbar jag med ett filmprojekt för modeprojektet This Is Sweden där jag är ledare och regissör. Filmerna kommer vara en del av utställningen Utopian Bodies som öppnar på Liljevalchs konsthall i höst. Annars går jag tillbaka till mitt arbete som ledare på HBTQ-fritidset Egalia.
Sofia: Vilken sjukt jobbig fråga! Jag ska jobba med min radioteater Friend Crush som jag gör med Sanna Samuelsson, meditera, åka bort, göra ett mixtape och förhoppningsvis ha en festival för femme-identifierade musikproducenter.
VendelaFortsätter med radio på Stockholms Dramatiska Högskola, bor lite i New York och håller på med alla konstiga projekt och idéer jag har och förhoppningsvis också slutföra dem. Men helt ärligt, just nu är jag mest sugen på att bli datakille. Det verkar vara ett så skönt liv.
 
Säsongsavslutningen sker i kväll och på lördag i Celeztes lokaler på Riddarholmen.

 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste filmrecensioner

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!