Camilla Läckberg donerar 20 000 kronor till byggnaden Ulf Lundell hatar

11:18 16 May 2019

Camilla Läckberg blir dissad i Ulf Lundells nya bok. Här är hennes comeback.

Ulf Lundell har precis gett ut sin nya bok Vardagar 2. I den kallar han deckardrottningen Camilla Läckberg för en "litterär komposthög". Nu ger Camilla Läckberg svar på tal i form av ett Instagraminlägg.

"Snart på väg hem till Sverige. Till landet som också är hem för mannen som gett 'kränkt vit man' ett ansikte. Jag kan villigt erkänna att jag aldrig varit ett fan. Min syster Lena älskade dock hans böcker länge, tills hon såg honom i en intervju där han dystert sa: 'Jag vet inte vad jag skulle prata med en jämnårig kvinna om.” Där tog den kärleken abrupt slut', skriver hon.

Hon avslutar inlägget med att konstatera att hennes devis alltid varit att vända andra känden till. Därför skänker hon 20 000 kronor till Kivik Art Center, det 19 meter höga tornet med insyn över Ulf Lundells tomt. Ulf Lundell hatar det där tornet och har kämpat för att det ska rivas i ett decennium.

"Så i en liten kärleksgest till dig Uffe så skänkte jag nu i veckan 20.000 kronor till Kivik Art Center, öronmärkta till det fortsatta underhållet av tornet med utsikt över din bostad. Viktigt landsbygdskulturen får leva. Och du behöver inte tacka Uffe. Ett signerat ex till min syster räcker fint. Du kan skriva 'Till Lena'", skriver Camilla Läckberg.

Jag vet inte om det är att vända andra kinden till. För mig låter det snarare som motsatsen. Men det är roligt gjort.

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!