Call Me släpper debutalbumet "A Sort Of Company"

14:34 17 Mar 2015


Anna Nordenström, även känd som Call Me.
 

"Total lycka och total olycka" inspirerade till debutalbumet. Och kvinnor som gör musik. Call Me nämner bland annat den feministiska kampen och queera sammanhang på hennes bästa-lista, tillsammans med hundar, pianot och syskonbarnen. 

 

Berätta historien bakom ditt namn Call Me!

– För väldigt länge sen hade jag en vän som hade "Call Me" tatuerat på sitt ben, och jag fastnade för det. Inte för att det är en så originell fras egentligen men jag kände att jag inte ville ha mitt eget namn och Call Me ramar in vad jag tycker att musik är för mig. Att det är ganska krävande och needy på ett sätt, samtidigt som det är lite kaxigt.

Varför engagerar du dig för feminismen?

– För mig är det inte ett val, utan en oundviklig kamp och den enda ideologi som är rimlig att föra i ett samhälle. För mig handlar feminism inte bara om jämställdhet. Den är så mycket större och innefattar även många andra förtryck.


Berätta om ditt album A Sort Of Company!
– Jag har spelat in det med min producent Ilon Vejde under 1,5 års tid och det är ett album som är ganska vemodigt och melankoliskt. Dock så vill jag även att det ska kännas att det finns en positiv kraft i det.
 

Vissa album gör sig bäst när man åker bil, andra när man ligger i badkaret. När tycker du att ‘’A Soft Of Company’’ gör sig bäst?
– Det är en väldigt intim skiva på ett sätt så den gör sig inte så bra på klubb. Jag tänker att den passar bäst att lyssna på för sig själv i ett par bra hörlurar, men det är sällan folk har tid för det. Det är även bra tunnelbanemusik tror jag!

Om du inte skulle göra musik, vad skulle du göra då?

– Vad skulle jag inte syssla med? Det finns jättemycket roliga och viktiga saker en kan göra. Jag ser inte musiken som något jag måste göra resten av livet men just nu funkar det och just nu är det väldigt roligt. Jag kanske läser till socionom en dag.

Call Me spelar på Brooklyn Bar den 19 mars.

 

Mer text om musik: Lär känna soundclouds frälsare eastghost med fantastiska ep:n Omniscient they.

 

Stad: 
Kategori: 

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!