Brunch hela dagen på Malmös första syriska restaurang

11:28 24 Sep 2015
Malmö är känt för sin mångkulturella och varierade krogscen, men någon syrisk krog har inte synts till. Det blir det snart ändring på, i och med öppningen av Shamiat nästa vecka.
 
I den syriska matkulturen blandas europeiska inslag med mer exotiska kryddningar och ingredienser. Aubergine, kikärtor, nötter, bulgur, citron och persilja är smaker som förekommer i många rätter. Syriansk mat är generellt nyttig, men efterrättsbakverken väger upp för detta med sin intensiva sötma.
 
Maurice Salloum blir först i Malmö med att öppna krog med helt syrisk meny. På Shamiat kommer det serveras mestadels vegetarisk mat, som lämpar sig bäst som brunch. 
 
– Hos oss kommer man kunna äta brunch hela dagen, berättar Maurice. Det blir mängder av grönsaker men också läckra bakverk. Våra öppettider kommer att vara från sex på morgonen till tio på kvällen.
 
Shamiat öppnar nästa vecka på Södra Skolgatan 35.
 
Stad: 
Lokal: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

Krogrecension: Gerege

Sedan övertagandet av klassiska Mongolian Barbecues lokaler på Södra Promenaden 2017 har Gerege varit ett spännande tillskott på Malmös restaurangkarta.

Krogrecension: Sushi Rebellion

I våras skrev vi om faktumet att antalet sushirestauranger som poppade upp i Malmö höll god takt med antalet barn som förlöstes i babyboomen på 40- till 60-talet. Sushi Rebellion var en av dessa, som vi dessutom uppmärksammade i samband med att det blev klart att man skulle slå upp portarna.