Brogatan gör Lund

Mattias Kroon 22:34 3 Nov 2008
David Kallos är den excentriske krögaren bakom brasseriesuccén Brogatan. När han inte flänger runt bland borden på sin egen krog så drar han gärna ner till Frankrike och besöker gåsleverfarmar. Eller stannar hemma och pular i sin prisbelönta trädgård. För ett par år sedan skapade han rubriker genom att tillaga mördarsniglar, nu skapar han rubriker genom att öppna krog i Staden Som Krögarna Glömde, Lund.

David, vad händer?
-    Jag tar över gamla Lundia. Det blir ungefär samma stuk som på Brogatan fast kanske lite mer franskt, mer Moules Frites än Toast Skagen.

Många krogar i Lund har tappat sitt alkoholtillstånd, vad händer med ditt?
-    Jag vet. Men jag får behålla mitt. Det är faktiskt så att jag kommer ha tillstånd att servera alkohol redan från kl 6 på morgonen, ända till 3 på natten.

Vilket betyder?
-    Att jag kan servera champagne till frukosten om jag vill. Eller så kan folk komma dit och köra efterfest om de vill det. Men jag får se hur det blir med, Lund är en studentstad och vad som helst kan hända på nätterna när det blir studentikost, du vet.

Jo tack, frack och punsch och vända uppochner på vägskyltarna samt kalla dricksvatten för H2O har vi än så länge sluppit i Malmö. Brogatan på Lundia öppnar 26 november.

Stad: 
Kategori: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Krogrecensioner

RAMEN TO BÍIRU

Skenet från den röda neonlampan med Ramen to Bíirus logotyp lyser upp lokalen och gör att allt får ett rött skimmer över sig.

Bao Bao

På Mitt Möllans food court i Scandwichs gamla lucka ligger, som namnet kanske avslöjar, en baorestaurang.