Brasseriegruppen varnas

22:37 3 Nov 2023

Men får behålla serveringstillstånden på krogarna. 

Tvisten mellan Brasseriegruppen och Stockholms stad har tagits upp i Kammarrätten och resultatet blev att restauranggruppen varnas, men får behålla sina serveringstillstånd. 

Det var förra sommaren som gruppen fick alkoholtillstånden indragna för krogarna East, Gastrotek Zink, Il Tempo, Prinsen, Trattorian, Pas D’art, Ricordi samt Villa Godthem. Motiveringen var brott mot alkohollagen, men beslutet överklagades av Brasseriegruppen till förvaltningsrätten som i sin tur upphävde beslutet att dra in tillstånden.

Nu har alltså ärendet tagits upp i kammarrätten som landat i att en varning är en tillräcklig reprimand. Upprinnelsen till konflikten är att Stockholm stad ansåg att det förekommit en "ekonomisk olämplig finansiär" med i bilden. Kammarrätten svarar i sin tur att misskötsamheten är allvarlig, men inte så allvarlig att serveringstillstånden ska återkallas.

Stad: 
Kategori: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Krogrecensioner

Krogrecension: Bord

Vi hann knappt torka tårarna efter Agrikulturs avsked till den intima lokalen på Roslagsgatan 43 innan tronföljaren Bord hade öppnat på samma adress.

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Senaste krogrecensionerna i Stockholm

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!