BRÅKRECAP: Filip Hammar vs Calle Schulman (och Fredrik "Geniet" Söderholm)

16:17 11 May 2016

Vad är det för gammalt groll som återigen blossat upp mellan Filip “Filip & Fredrik” Hammar och Calle “Penny Schulmans mindre kända pappa” Schulman? Och vad har Fredrik “Geniet” Söderholm med saken att göra?

Greta Thurfjell tar er igenom turerna i Instagrambråket som hänfört massan de senaste dagarna. Och historian har sin början redan för ett år sen.

Juni 2015.

Tv-kingen Filip Hammar twittrar, i sviterna av Carl Philip och Sofia Hellqvists bröllop, om Sofias nya välgörenhetsprojekt.

Det går inte hem hos PR-kingen Calle Schulman, som är god vän med paret och engagerad i sagda välgörenhetsprojekt. Han printar tweeten och lägger upp den på Instagram med tillhörande femtiotusen tecken agiterad text. Och det är på Instagram bråket sedan ska fortsätta rasa.

Men först – ett öppet videobrev från Filip Hammar. Sedan: tystnad. And some things that should not have been forgotten were lost. History became legend, legend became myth. And for two and a half thousand years, the bråk passed out of all knowledge...

9 maj 2016, del I.

... tills två och ett halvt tusen ett knappt år senare, när Filip Hammar minns en gammal bild från prinsbröllopet, på Calle Schulman och frun Anitha Schulman. Kanske saknar han det gamla bråket en smula. Han lokaliserar bilden och lägger upp den på Instagram med texten “Never forget”.

9 maj 2016, del II.

Fredrik Söderholm, som jobbar med Filip & Fredrik, lägger också han upp en bild på Instagram med bildtexten “Never forget”. Bilden föreställer SD:s partiblomma, loggorna för statist.se och BUP samt ett dagen efter-piller, och och har rubriken “Penny Schulman 16 år starter pack” (varsågod för syntolkning!). Han har också lagt upp bilden 12 veckor tidigare, men utan den uppståndelse som ska komma att uppstå.

9 maj 2016, del III.

Calle Schulman ryter ifrån. Han har i efterhand tagit bort bilden med tillhörande text, men eftersom printscreen-muskeln är vår mest välutvecklade har vi bildbevis på att även han lagt upp Penny Schulmans starter pack på Instagram. Och inte för att han fick sig ett så gott skratt.

På Twitter, insprängt mellan tweets om att Israel är, citat, “bara gött” och säkert ett och annat humble brag om att Penny Schulman just klarat inträdesprovet till Mensa, passar han också på att uttala sig om Filip Hammars mentala hälsa.

11 maj 2016, del I.

Calle Schulman lägger upp en selfie. Han är solbränd. Han har ju precis kommit hem från Israel. Men han skriver också en tillhörande text, där han motiverar varför han har bestämt sig för att ta bort sin publicering av Penny Schulmans starter pack. Eftersom han tidigare publicerat nämnda starter pack. Som han nu har tagit bort igen.

11 maj 2016, del II.

Filip Hammar lägger upp bilden från när Calle och Anitha Schulman hade dykt i utklädningsgarderoben igen. Han frågar sig vad bilden egentligen har att göra med Penny Schulman, eftersom han inte lagt upp Fredrik Söderholms bild.

11 maj 2016, del III.

Fredrik Söderholm lägger upp en ny bild med texten “Never forget”. Det är en throwback till det mail han säger sig ha fått av Calle Schulman när han publicerade sitt starter pack förra gången. Som synes är Calle inte alls nöjd med återpubliceringen av mailet. I kommentarsfältet utnämner han Fredrik till “den vidrigaste jäveln jag nånsin stött på” och citerar det mail han säger sig ha skickat istället för det som syns i bild.

Gode gud, låt Instagram omedelbart införa en regel mot att lägga upp bilder med texten "Never forget". Nöjesguidens ytterst ansvariga för bråkrecaps orkar inte mycket mer.

Läs även om veckans tredje andra stora mediegräl: "Varför hatar Kit BDSM?".

Stad: 
Kategori: 
Se alla artiklar om: 

Fler artiklar

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Nöjesguidens nyhetsbrev


 

Missa inga nyheter! Missa inga fester!
Anmäl dig idag!

Senaste filmrecensioner